ONE DESIGN WEEK 2016 отново в Пловдив през юни

Международният фестивал за съвременен дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK се завръща между 10 и 19 юни 2016 г. в гр. Пловдив, за да срещне дизайнерите и хората. Тази година 10-дневното събитие ще приеме една различна гледна точка, която ще отвори границите на понятието „дизайн“. Дизайнът, който не е нещо елитарно, а е навсякъде около нас – във всеки един аспект и процес от ежедневието ни.

Темата на осмото издание на фестивала е  „Мога ли да помогна?“  и чрез нея ONE DESIGN WEEK 2016 ще разтвори рамките на съвременния дизайн и ще накара публиката да го съзира навсякъде около себе си. Дизайнът не е нещо елитарно, а „инструмент, който дава форма на всеки аспект от живота ни“. Същевременно фестивалът ще постави акцент върху процеса по създаване на дизайн във всеки смисъл на думата – от информационен до продуктов дизайн.

На 18 юни 2016 г. в Дом на културата „Борис Христов“ (ул. Гладстон 15) ще се проведе професионалният дизайн форум на фестивала. Лекторите, водещи експерти от разнообразни сфери, ще представят една холистична гледна точка към съвременния дизайн и визуална култура. Дизайнът, който помага; дизайнът, който е иновативен и алтернативен; дизайнът, който променя съдби и светове; дизайнът, който е отворен и достъпен за всички.

Сред лекторите тази година ще бъдат Алис Росторн (Англия) – дизайн критик и куратор, Ейске Тачикава (Япония) – представител на новото поколение японски дизайнери и Пийтер-Ян Пийтерс (Холандия) – основател на студиото за иновации, дизайн, нови технологии, иженерство и забавления OWOW.

Всички лекции по време на форума ще бъдат на английски език. До 20-ти май в мрежата на TicketLogic са налични билети „Ранно пиле” на цена от 65 лв. За ученици билетите за форума са на специална цена от 40 лв.

 

Специални издания