Обявиха дизайнерите за 16-то издание на Международния фестивал на градините

Международният фестивал на градините обяви имената на дизайнерите, избрани да представят свои инсталации по време на 16-то издание на Фестивала през лятото в Канада. В конкурса участваха 309 проекта на съвременни градини, изготвени от над 700 архитекти, ландшафтни архитекти, дизайнери и художници от 34 държави. Инсталациите, избрани от журито, имат специална енергия и връзка с природата. Наред с това временните градини са и до известна степен интерактивни, което насърчава посетителите да влизат в тях с ентусиазъм.

Ето и избраните проекти:
 
Around-About от Talmon Biran architecture studio, Тел Авив, Израел. 
 
Carré bleu sur fond blanc от o.k., Париж, Франция. 
I like to move it от DIX NEUF CENT QUATRE VINGT SIX Architecture, Париж, Франция. 
 
Popple от ландш. арх. Meaghan Hunter и ландш. арх. Suzy Melo, Уинипег, Канада.

Se mouiller (la belle échappée) от Groupe A / Annexe U, Квебек, Канада. 
 
Международният фестивал на градините е уникален форум за иновации и експерименти, който се провежда в Квебек, Канада от 2000 г. насам. Това е най-голямата изложба за съвременни градини в Северна Америка. Фестивалът насърчава взаимодействието между визуалните изкуства, архитектурата, ландшафта, дизайна и природата и вдъхновява посетителите с уникални ефимерни инсталации, които се представят всяко лято. Всяка година жури от утвърдени професионалисти избира на конкурсен принцип участниците, които представят проектите си и изграждат инсталациите си в градините Рефорт по брега на река Сейнт Лорънс в Квебек.
 
Всички проекти, участващи в тазгодишния конкурс, могат да бъдат разгледани на уебсайта на фестивала: www.refordgardens.com

 

Специални издания