Новият каталог на Икеа – посветен на кухнята

Икеа представи новия си каталог, който тази година е посветен на всичко свързано с кухнята – от  зелената градинка с билки на балкона, през готвенето и поднасянето на трапезата, до съхранението на храната за по-дълго време. Върху 324 страници компанията показва не само своите предложения за обзавеждане на тази зона в дома, но и дава ценни съвети как малките идеи могат да улеснят значително ежедневието ни.

Печатното издание има и дигитална версия – приложението IKEA Catalogue. Чрез опцията „Добавена реалност” (Augmented reality) можете да видите как 400 продукта ще изглеждат в дома ви, а с опцията „Разходка в стаята“ (Walk in the room) – да направите виртуална разходка из две обзаведени стаи. Апликацията съдържа и 50 видео клипа, галерии със снимки и 360-градусови изгледи.
 
Наред с представянето на новия си каталог Икеа България представи търговските си успехи от изминалата година. Компанията отчете 10% ръст на продажбите в сравнение, 27% увеличение на посетителите и 13% на клиентите. Тези резултати отразяват цялостното представяне на компанията на българския пазар, в това число магазин ИКЕА, онлайн магазин и Център за поръчки Варна. Компанията регистрира в трите канала за продажба общо 2,2 милиона посетители и 747 хиляди клиента. А общият оборот е на стойност 78,3 милиона лева.
 
 

Специални издания