Нови високотехнологични телевизори от Sony

автор: Петя Кръстева 
 
 
 
Sony Europe представи две нови серии телевизори, които предлагат безпрецедентно качество на картината благодарение на използването на множество патентовани технологии и решения и най-вече – новото поколение процесор за обработка на изображението X1 ™ Ultimate. Новите AF9 OLED и  ZF9 LCD телевизори са част от сериите MASTER – наименование, което Sony дава ексклузивно на моделите си с най-високо качество на картината. Целта на компанията е да създаде телевизори, които точно и прецизно да предадат истинските творчески представи на създателите на съдържание, и затова сериите MASTER предлагат качество на картината близко до професионалните монитори в студиата за монтаж и обработка на игрални филми. Тези продукти са създадени да отговарят на много строг набор от критерии за качество на образа от най-опитните видео инженери в Sony. Компанията вярва, че водещата серия MASTER предлага възможно най-качествената картина в домашна среда. 

 
И двата модела телевизори AF9 и ZF9 от сериите MASTER са оборудвани с ново поколение процесор за обработка на картината X1 Ultimate, който може интелигентно да открива и анализира всеки обект в картината чрез новата технология Object-based Super Resolution на Sony за изключителна точност и детайлност. Също така, Object-based HDR remaster е значително подобрен и сега позволява всеки обект да бъде ремастериран поотделно за по-добра дълбочина, точна текстура и цялостно по-реалистична картина.
 
За сериите MASTER, в партньорство с Netflix, Sony въвежда режима “Netflix Calibrated Mode”. Тази уникална функция е специално разработена, за да изобрази същото качество на картината като при оригинален студиен видео файл за телевизия, за да се запазят творческите представи и визия на създателите на продукцията. С един клик в настройките на менюто, режимът Netflix Calibrated Mode на телевизора възпроизвежда кадрите прецизно и точно и любителите на развлеченията вече могат да се наслаждават на това преживяване, когато гледат любимите си телевизионни сериали, филми, документални филми и др. в платформата Netflix.
 
Сериите MASTER поддържат* и CalMAN® – водещ в индустрията софтуер за калибриране на дисплея от Portrait Displays. CalMAN се използва широко от професионалистите като инструмент за осигуряване на качествен контрол съгласно стриктните изисквания от създателите на съдържание за излъчване, производство и постпродукция.
 
Иновации в картината, звука и дизайна
 
 
 
 
Моделът AF9 е оборудван с Pixel Contrast Booster – оригинален Sony контролер за управление на OLED панели. Той увеличава максимално динамичния обхват, като разширява областта на възпроизвеждане на цветовете при висока яркост. Изображенията са подобрени с допълнителни детайли и текстура. Телевизорът е с най-високо качество на звука в този клас благодарение на новата технология Acoustic Surface Audio+™. С три акустични източника и двата субуфера, които са обърнати настрани, AF9 създава богато звуково поле, което значително подобрява визуалното изживяване. Със своя OLED дисплей, моделът AF9 предлага майсторски синтез на звук и картина, „опаковани“ в монолитен, елегантен дизайн – екран със стойка в задната част за по-голяма стабилност. Неговите форма и материали създават усещане за мекота, благодарение на заоблената рамка и задна стойка, покрита с текстил. Това придава на AF9 силно визуално присъствие, което в същото време се вписва елегантно в обкръжаващата го среда.
 
 
 
 
LCD телевизора ZF9 се отличава с новият X-Wide Angle – по-широк зрителен ъгъл, който намалява цветовите промени при гледане на екрана извън оста, така че цветовете остават непроменени, независимо от позицията на зрителя и картината запазва качеството си, независимо от ъгъла, от който се гледа. В комбинация X-Motion Clarity™, която намалява размазването на движещи се обекти без това да се отразява на яркостта на екрана, моделът ZF9 успешно се справя с предизвикателствата, с които повечето LCD телевизори не успяват. Рамката на ZF9 е черна, подобна на тази при DSLR фотоапаратите, и контрастира рязко с металната визия на останалата част на телевизора.  Минималистичният дизайн на телевизора обхваща и излятата алуминиева стойка. Функцията „Гласово търсене“ осигурява възможност за изключително лесно откриване на съдържание, задаване на въпроси и контрол върху телевизора. С вградения Chromecast™ потребителите могат без усилие да изпращат съдържание от своя смартфон или таблет към телевизора, а достъпът до Google Play™ им позволява да се наслаждават на любими филми, телевизионни сериали и игри директно на телевизора.
 
Sony ще обяви датата на пускане на сериите MASTER на пазара в Европа на по-късен етап.
 

    

Специални издания