Най-добрият готвач на България за 2015 г. представи нови серии кухненски прибори в @Home

Шеф Цветомир Николов представи нови серии на кухненски уреди и прибори на немската марка WMF и италианската Ghidini. Събитието се проведе в магазина на @Home в Ринг мол, София.

Специален гост на събитието беше Марко Балдини, вицепрезидент на австрийската марка Riedel. Той представи отличителните качества на чашите за вино на една от най-старите семейни компании в света пряко сравнение на винените вкусове в обикновена чаша и чаша на австрийската компания.  
Декантери на същата марка пък присъстваха в дегустацията на вино от винарска изба "Едуардо Миролио". Галя Вълева представи шардоне "Еленово", рубин и каберне от същата марка, отлежавали минимум 18 месеца във френски дъбови бъчви.
 
 
Шеф Николов, обявен за най-добър готвач на България за 2015 г. от Българската асоциация на професионалните готвачи, демонстрира на живо уникалното незалепващо покритие на тиган от WMF, както и новаторския механизъм на тенджери под налягане със същата марка. Под зоркото око на водещата Ива Дойчинова кулинарният спец подготви млечно телешко с картофено пюре и карамелизирани моркови и палачинка с портокалов фреш и гран марние, сервирани върху плата от висококласен порцелан на Villeroy&Boch.
 

 
Ана Динкова, популярен моден и лайфстайл блогър, представи на гостите варианти за празнична декорация на маса и даде полезни съвети по етикет. Присъстващите видяха варианта на коледна трапеза с тематична колекция на Villeroy&Boch и изчистена серия порцелан на американската марка Lenox. В @Home може да се открие и серията "Скаламандър", която се ползва за сервиране в Белия дом. В двете стилистики бяха показани и чашите за вино на лидера Riedel с две от най-известните си серии – Vinum и O. Чашите от О-серията са специално разработени, за да уловят едновременно вкусовите характеристики на сортовете вино, но и с практична мисъл. Липсата на столче на чашата слага край на притеснението за поставяне на винените чаши в миялна, според създателите от Riedel.
 

Специални издания