Наближава крайният срок за подаване на проекти в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2014

Крайният срок за подаване на проекти в новото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2014 е 26 януари. Участие в него могат да вземат студенти, млади дизайнери или хора на свободна практика без ограничение на възрастта. Проектите трябва да са авторски 3D визуализации на бани, създадени с продуктите на Ideal Standard.

Тази година конкурсът се провежда под мотото „Вдъхваме живот на всяка баня”. За първи път участниците ще се състезават в четири нови категории:
• Идеалната баня на моя дом
• Идеалната училищна тоалетна
• Идеалната хотелска баня
• Идеалното място за освежаване в любимото ми място за забавление.
 

 
Проектите ще бъдат оценявани от експертно жури по няколко критерия: уникален и стилен дизайн; мисъл за водната и енергийна ефективност; функционалност, съобразена с уникалните нужди на потребителите от четирите категории и реализация на проекта.
 
Председател на журито е Лазар Лазаров, Търговски директор клъстър България, Идеал Стандарт – Видима АД. В състава на журито са известни имена като: Красимир Капитанов, Светослав Тодоров, Fimera Design Studio – Мая Костова, Валери Маринов, Иван Гроздев; Димитър Петков,  арх. Албена Владимирова, арх. Борислав Игнатов, Величко Великов, Гена Събева, Генчо Гоев, Кирил Станев, доц. Борис Сергинов, Теменужка Захариева, арх. Николай Давидков, арх.Орлин Давчев, Ванча Байлова, Koh Design Studio.
 
Гласуването ще протече от 27 януари до 17 февруари 2015 г. По време на официалната церемония по награждаването ще станат ясни и победителите в четирите категории. Те ще получат приза „Ideal Standard Баня на годината 2014” и ще бъдат наградени с пътуване до Лондон, посещение на „The Bathroom” и творческа среща с един от водещите дизайнери на Ideal Standard, както и предметна награда от Ideal Standard.
 

 
По традицията интернет потребителите ще могат да изберат своята баня фаворит. Те ще могат да дадат своя глас в официалния сайт на конкурса www.banianagodinata.com от 27 януари до 17 февруари 2015 г. Избраниците на публиката в четирите конкурсни категории ще получат приза „Ideal Standard Баня на публиката 2014” и ще бъдат наградени с пропуск за събитията от международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK 2015 и предметна награда от Ideal Standard.
 
Сред участвалите в онлайн гласуването на случаен принцип ще бъдат изтеглени 20 участника, които ще получат предметни награди.
 
За първи път читателите на сп. „Наш дом” също ще могат да участват в конкурса, като посочат своя избраник от категория „Идеалната баня на моя дом”. Гласуването ще се проведе на Facebook страницата на списанието, а един от всички гласували ще получи награда за активността си.
 
До този момент в рамките на конкурса се проведоха ателие „Оптимизация на банята” със студенти от УАСГ и посещение на студенти в „Идеал Стандарт – Видима” АД – „Един ден в света на Идеал Стандарт”. Стартира и менторството на участниците, подалите своите проекти преди 3 декември 2014 г.
 
 

Специални издания