Модата среща обзавеждането в Икеа

През април ИКЕА представя атрактивната лимитирана колекция GILTIG. Тя е първа от серия партньорства с модни дизайнери. Разработена е от дизайнерката на мъжко облекло Кейти Иъри.


GILTIG плик за завивка и калъфка за възглавница

“Можем да научим много от начина, по който модните дизайнери работят с цветове, мотиви и форми. Те постоянно трябва да преоткриват себе си и творчеството си – свикнали са да бъдат в предните редици, когато става въпрос за еволюция на десени и цветове“, заявява Хенрик Мост, творчески ръководител в ИКЕА.

GILTIG плато 
 
За Кейти Иъри няма граници: тя непрекъснато търси различна гледна точка към дрехите, като използва уникални мотиви и комбинации от цветове – всички създадени благодарение на дигиталния печат. Когато пренася своята цветна лудост в нашите домове, тя също навлиза в непозната за нея територия. 
 

Абажур, плик за завивка и калъфка за възглавница, чаша 

 
“Научих много от работата си с ИКЕА – невероятно е да видиш своя дизайн в изцяло нов контекст. Има толкова много неща, които можеш да направиш с обзавеждането на дома, толкова много граници, които да прекрачиш“, споделя тя.

GILTIG плик за завивка и калъфка за възглавница 
 
Кое отличава GILTIG от всичко останало?
“GILTIG гъделичка всички сетива! Работя основно с щампи, така че логично беше те да имат централно място и в GILTIG. Идеята да създадеш нещо готино на екрана, знаейки че ще изглежда по същия начин и върху продукта, е много примамлива за мен. Дигиталният печат е фотореалистичен – 2D щампите са толкова скучни. Искам да ви заболят очите от цветове – винаги се придържам към това!“
 

GILTIG плот за маса

Защо партньорство с ИКЕА?
“Аз съм дизайнер на мъжко облекло, но също така обичам мебелите и аксесоари за дома. Така че, когато ме попитаха, веднага си казах: „да, бих могла да направя нещо“. Преди десетина години можехме да придобием добра представа за някого от неговите CD-та или книги. Сега изглежда, че мебелите и аксесоари за дома са последните останали неща, които разкриват истинската идентичност на човек.“
 

GILTIG покривка
 
Колекцията GILTIG включва чинии, чаши, купи, абажури, калъфки за възглавници, кърпи за съдове, престилки и пазарски чанти (и какво ли още не) – всички те носят пъстрия и атрактивен дизайн на Кейти Иъри.
 GILTIG пъзел, чаша, чиния
 
“Много се радвам, че имам шанс да внеса мъничко цвят в домовете на хората. Чудесно е усещането, че мога да допринеса с късче от своята индивидуалност.“
 

GILTIG тениска, поднос
GILTIG ще бъде в София за няколко седмици през пролетта.

GILTIG чаша


 


Специални издания