Miele с Невидима кухня в Милано

Повече от 23 000 посетители в Милано станаха свидетели на визията на Miele за кухнята на бъдещето – „Невидимата кухня”. Паралелно с това, Miele представи нови продукти на търговското изложение Eurocucina. Основните акценти бяха уредите за вграждане без дръжки от серията ArtLine и новите съдомиялни машини G 6000 Ecoflex.

„Невидимата кухня” е премиера за Miele в дизайнерския квартал на  Милано – Зона Тортона. Инсталацията беше с форма на пръстен с диаметър 8 м е с тегло няколко тона. Част от презентацията бяха двама готвачи, които приготвиха 3-степенно меню с подкрепата на виртуален помощник за готвене. Този „асистент”, разработен от Miele, взима под внимание нивото на подготовка на готвещия и се намесва само тогава, когато има нужда от това или има опасност нещо да се обърка.
 


 
„Невидимата кухня” влага нов смисъл в творчеството и готвенето става вълнуващо и забавно” – обобщава д-р Аксел Нил, изпълнителен директор на Miele, отговарящ за маркетинга и продажбите. – „Тази кухня е невидима, в смисъла на това, че не се дава предимство на нито един уред. Вместо това, фокусът е прехвърлен към нуждите на потребителя.” Технологията зад „Невидимата кухня” се дължи на изследователски екип и проектанти под ръководството на Дизайнерския център на Miele.
 

 
Наред с нея Miele представи и серията уреди за вграждане ArtLine. Фурните и всички останали уреди от серията позволяват много по-естетична интеграция в съвременната кухня. Представен бе и новият цвят, появяващ се за първи път в ArtLine – GraphiteGrey.

Новите съдомиялни машини от серията G 6000 Ecoflex на Miele пък направиха впечатление със своята енергийна ефективност, кратка 58 минутна програма и подобрен дизайн на кошниците.

 

Специални издания