Maison&Objet създава стрийминг канал

Най-голямото френско изложение за обзавеждане и декорация обяви създаването на своя стрийминг канал  “Maison&Objet Academy”,  предназначен за професионалистите в областта на декорацията, дизайна и лайфстайла.

 

Заедно със салона Maison&Objet в Париж, провеждащ се два пъти в годината, парижката Седмица на дизайна и дигиталната платформа MOM (Maison&Objet and More),  стрийминг каналът Maison&Objet Academy се превръща в четвъртата движеща сила на „екосистемата“ Maison&Objet.

Академията Maison & Objet (www.academy.maison-object.com) надгражда успеха не само на  конференциите, провеждани по време на изложението, но и на онлайн срещите в платформата MOM. Онлайн видеоканала стартира на 1-ви септември и е достъпен само за абонати с месечен абонамент от 14,99 евро. Той ще е изцяло фокусиран върху декорацията и дизайна и ще е изпълнен с кратки видеоклипове с разнообразна информация, свързана с както с творческия процес, новостите и тенденциите, така и с ежедневните предизвикателства, с които професионалистите от сферата се сблъскват всеки ден.

Представяне на нови автори или иновативни марки, предвиждане на промените в поведението на консуматорите, стимулиране на бизнеса са само малка част от темите, които ще бъдат обсъждани.

Видеата ще са кратки, ясни, практични и ще показват конкретни примери.

Всеки месец сайтът ще се обогатява с десетина различни епизода, отразяващи предизвикателствата, с които пазарът  се среща в конкретния момент. Всяка една серия ще бъде представяна от признат експерт в своята област, като например Винсан Грегоар (Директор Потребителски тенденции и Прогнози, агенция NellyRodi), Ги Дитрих (независим експерт дизайн и хотели),  Джак Стратен (автор и консултант в изданието  Insider Trends), Софи Мутон Брис (писател), Жан-Люк Колона (създател на веригата концептуални магазини Nature et Découvertes и бивш управител на концептуалния магазин Merci), както и университетски преподаватели.

Ето и някои от заглавията на сериите, които можете да намерите във видео канала- Нови марки, Продуктите зад тенденциите, Декоративни технологични решения, Материалите на бъдещето, Бизнес развитие…

Академията Maison & Objet с нейното непрекъснато развиващо се и адаптивно съдържание ще е изключително интересна медия за всички професионалисти в областта на дизайна.

Специални издания