Maison et Objet 2020

(Re)Generation – темата на парижкото изложение Maison et Objet, което ще се проведе от 17-ти до 21-ви януари, както винаги играе със смисъла на думата и предлага многопластов прочит на актуални социални проблеми. В фокус ще бъде новото поколение и различния начин на консумиране, което то налага, както и въздействието му върху установените бизнес модели.
За дизайнер на годината е избран базирания в Лондон Микаел Анастасиадис, който създава собствено студио през 1994. Занимава се предимно с продуктов дизайн и през годините е сътрудничил на фирми като Flos, B&B Italia, Herman Miller, Cassina, Bang & Olufsen. Реализациите му са включени в постоянните колекции на различни престижни музеи като MоMA в Ню Йорк, Victoria & Albert в Лондон, MAK във Виена, FRAC в Орлеан. Участвал е в много изложби по цял свят. Автор е на инсталацията по повод кипърското председателство на Европейския парламент в Брюксел.
Традиционната изложба „Изгряващи таланти“ тази година ще покаже работата на млади френски дизайнери, а те ще бъдат избрани от престижно жури, включващо имена като Пиер Шарпен и Пиер Йованович.

 

 

 

Специални издания