Конкурс за студенти Home Spa Design

От 1 април стартира студентският конкурс за проектиране на домашна СПА зона – Home Spa Design. Участниците трябва да представят своите идеи за интериорен дизайн на това пространство, като използват продукти на италианските фабрики Catalano (санитеран фаянс), Gessi (батерии и душове) и Bissaza (мозайка). Те могат да бъдат намерени на сайта на конкурса www.homeSPAdesign.net или на сайтовете на производителите. Материали от други фабрики могат да бъдат използвани само за решението на подови настилки, допълващи стенни облицовки, тавани, осветление, мебели (шезлонги, столове, маси, други), декорации, текстил, озеленяване. Домашната СПА зона трябва да е разположена в помещение с размери 10х7хВ2,60/3,00 м, с една врата и без прозорци. Допуска се пространството да бъде обособено като едно цяло или като няколко отделни зони или помещения. 

Първите три отличени проектанта ще бъдат наградени с тридневен дизайн тур до Амстердам. Там ще посетят много центрове и музеи за дизайн, архитектура и съвременно изкуство и ще се срещнат с екипа на Марсел Вандерс. Спечелилият първо място ще получи и парична награда в размер от 500 евро, а на второ – дизайнерски стол на холандската фабрика Flux. 

Крайният срок за регистрация за участие е 01 май 2012 г., а за изпращане на проекти – 25 май 2012 г. Обявяването на резултатите и награждаването ще се състоят в рамките на Sofia Design Week между 1 и 8 юни. Първите три проекта ще бъдат част от изложба на продукти на Catalano, Gessi и Bissaza. Детайлна информация за конкурса ще откриете на уебсайта му – www.homeSPAdesign.net.

Специални издания