Изложение Tendence: Една дата, два сезона

Франкфуртското изложение Tendence обогатява предложенията си както за изложителите, така и за посетителите


 

текст: Калина Константинова
Изложението Tendence, което традиционно се провеждаше в края на август във Франкфурт за първи път се измества по-рано и тази година ще очаква своите посетители между 24 и 27 юни. Форумът е една от важните международни бизнес платформи в областта на обзавеждането, празничната декорация, аксесоарите за дома и подаръците. Досега фокусът на изложението беше поставен по-скоро върху коледните празници, но променената му дата му позволява да обхване и настоящия летен, както и следващия пролетен и летен сезон (2018 г.). Така посетителите и потенциалните купувачи имат възможността да проследят тенденциите в обзавеждането и декорацията в преспектива. В тазгодишното издание на изложението ще бъде увеличена експозиционната площ на вече доста застъпени сектори като домашен тектил, сезонна и празнична декорация,   подаръци, обзавеждане за кухня и трапезария… Но също така ще бъде включен и нов сектор, а именно обзавеждане за външното пространство с мебели, декорация, както и решения за градината и балкона.
 
Новост тази година е че собствениците на вериги и магазини ще имат възможност да получат ценни съвети по отношение на оптималното излагане на техните стоки, декорацията на витирини, търговски площи и интериори с цел увеличаване посещаемостта и привличане на нови клиенти. Тези съвети ще бъдат достъпни и през онлайн платформа в продължение на цяла година след края на изложението.
 
За първи път Международния Флорален конгрес, който се провежда за четвърта година под мотото “Be inspired!”, ще бъде част от Tendence. На тази среща на флористи, декоратори и водещи европейски компании за продажба на едро и дребно, повече от 30 дизайнера от 10 страни и три континета ще създават цветни композиции, илюстриращи най-актуалните тенденции и ще запознават делегатите с различните техники, необходими за реализирането им. Участниците ще получат богата информация от най-големите експерти в сектора; ще се вдъхновят от впечатляващи инсталации за витрини и модели празнични букети…
 
Като цяло организаторите обещават нова, различна атмосфера, изненади и приятно прекарване както за посетители, така и за изложители. 

 

Специални издания