ИКЕА търси млади дизайнери с голямо въображение

Стартира третото издание на конкурса на ИКЕА, в който всички деца до 12 години в България могат да нарисуват своя въображаем приятел, който ще може да оживее като истинска плюшена играчка. 20 рисунки ще представят страната ни на международния финал, в който ще се включат техни връстници от цял свят. От тях ще бъдат избрани 10 творби, за да се превърнат в играчки, които през следващата година ще се продават в полза на добра кауза във всички магазини на ИКЕА по света.

 
Младите художници могат да се включат до 20 ноември, като с помощта на родител качат своя рисунка на сайта ikeaplay.bg или я предадат в магазин ИКЕА София или Центровете за поръчки във Варна и Бургас. И тази година  посетителите на сайта на конкурса ще могат да гласуват за своите фаворити, като трите рисунки, събрали най-много гласове, автоматично ще влязат във финалната двайсетица. Останалите 17 ще бъдат селектирани от жури с участието на Maрия Хесус Конде, представител на УНИЦЕФ за България; Ива Дойчинова, радио и ТВ водещ; Боряна Зафирова, художник-дизайнер в Детски научен център МУЗЕЙКО; Мая Велянова, ръководител „Комуникации и интериорен дизайн“ в ИКЕА. Победителите в локалния етап на конкурса ще бъдат обявени на 5 декември.
 
От 20 ноември в магазините на ИКЕА по цял свят ще се предлага и лимитираната колекция SAGOSKATT, която е резултат от рисунките на победителите в глобалния етап на миналогодишното издание на конкурса. Десетте плюшени героя ще се включат в инициативата „Време е за игра, време е за добри дела” на ИКЕА, в рамките на която за всяка продадена играчка Фондация ИКЕА дарява по 1 евро, а ИКЕА България – по 1 лв. в полза на проекти, които подкрепят правата на децата по света и у нас да играят и да се развиват. И тази година партньор на ИКЕА у нас ще бъде УНИЦЕФ – всички набрани средства от кампанията ще подпомогнат локални проекти на Детския фонд на ООН в България.
 
 
 
 

Специални издания