Ideal Standard попита европейците „Защо в банята?”

Ideal Standard оповести резултатите от първото общоевропейско проучване, разкриващо значението на банята за живота на съвременния човек. Изследването обхваща над 4000 души на възраст от 15 до 75 години, които отговарят на въпроси за това какво правят в баните си, защо прекарват част от времето си там и как възрастта и географското положение оказват влияние на тяхното поведение през различни периоди от живота им.
Резултатите показват всеобщата нагласа за удължаване на „личното време”, прекарано в банята. На въпроса „Защо в банята?” най-често срещаните отговори сред запитаните са уединението, наличието на необходимите продукти и оборудване, водата и тихата обстановка. Най-често европейците използват банята като салон за красота – за оглеждане в огледалото (45%) и подготовка за голямата вечер навън (39%), както и като стая за отмиване на ежедневието (38%).
Сред резултатите за България се откроява този, че едва 12% от нас се приготвят в банята за излизане вечер и само 16% се подготвят за среща там. От друга страна, ние изпреварваме значително другите европейски страни по честота на използване на банята за съживяване и освежаване. 79% от запитаните посочват, че банята е най-подходящото място, където могат да се освежат, 51% се оттеглят в тази стая, за да се отърсят от ежедневието, а 27% търсят усамотение в банята.

Сред любопитните открития е фактът, че един на всеки шест европейци се отдава на романтични изживявания в банята си в продължение на около 30 минути на месец.
Взимайки предвид резултатите от проучването, Ideal Standard започнаха разработването на находчиви, функционални и иновативни дизайнерски продукти, обединени под мотото „Вдъхновени от реалния живот”. Сред новите им предложения са сериите Strada и IdealRain.
 

Специални издания