Ideal Standard представя новата колекция Solos на Salone del Mobile 2022

Ideal Standard представя ексклузивно своята иновативна концепция Solos на Salone del Mobile в Милано. Като част от луксозната програма Atelier Collections, Solos е  израз на подхода Singular™ на компанията, който има за цел да предостави  вдъхновяващи решения за баня, включващи различни категории, съобразени с персоналните изисквания на клиентите.

Новата колекция е пример за чистота в дизайна, постигната чрез комбиниране на новаторски технологии и иновативни материали с дългогодишния опит на компанията в производството на керамични изделия и смесители.

Комбинация от мивка и интегриран смесител е впечатлавяща, а минималистичният  дизайн придава усещане за лекота и елегантност, подсилени от фините прави линии и изключително тънките ръбове.

Мивката е изработена от Diamatec® –  смес от алуминий и шамот, която позволява създаването на изключително сложни и предизвикателни форми, като в същото време осигурява здравина и издръжливост. Отворът за смесителя е толкова прецизен, че няма нужда от пръстен, който обикновено скрива малките фуги и осигурява стабилност. Изящният смесител  позволява прецизен контрол на температурата и дебита с едно просто завъртане на елегантната ръкохватка. Друг модел с безконтактна технология с капацитивни сензори предлага допълнителни възможности за приложение. Комбинирането на уникалните характеристики на керамичния материал и иновативната технология на смесителя с опита на Ideal Standard в производството, позволява на компанията да преодолее ограниченията, считани преди за непреодолими.

Мивката Solos, проектирана от Роберто Паломба- главен дизайнер в Ideal Standard и съосновател на Palomba Serafini Associati,  се предлага в черен или бял гланц. Може да се комбинира със смесители с цилиндрична или квадратна форма в широка гама първокласни метални цветове и модерни матови покрития, включително хром, матирано злато или магнитно сиво и др.

Бъдещите попълнения на колекцията Solos ще разширят комбинацията мивка и смесител с решения за душ, иновативна тоалетна и подходящи мебели и аксесоари, които следват същата философия на дизайна.

Относно колекцията Роберто Паломба казва: „Solos е олицетворение на философията Singular™ на Ideal Standard, показвайки пълна хармония между чист, минималистичен дизайн и техническо съвършенство. Безпроблемното интегриране между елегантния смесител и изискания лек умивалник е възможно, благодарение на водещия опит на Ideal Standard както в керамиката, така и в месинговите изделия, което води до изящен щедьовър за банята“.

 

Специални издания