Heimtextil 2023- Изненадайте сетивата си

Най-голямото текстилно изложение, което се провежда във Франкфурт от 10 до 13 януари 2023 г., поставя във фокус кръговата икономика

 

През 2023 г. водещият международен търговски панаир за текстил отговаря още по-силно на нарастващото търсене в областта на влакната и преждите, като предлага специална секция за първи път. Ще бъдат представени и много нови производители, които разширяват гамата от тапицерии и декоративни тъкани, както от кожа и имитация на кожа.

В допълнение, Heimtextil отново ще покаже широка гама от функционални текстилни изделия, като тези, които са водоотблъскващи, огнезащитни, рециклируеми, антимикробни или терморегулиращи, с програмата „Interior.Architecture.Hospitality“, насочена към интериорни дизайнери, архитекти и проектанти.

За професионалистите в текстила, ще има множество лекции, специални презентации и обиколки с екскурзовод, както и подбрана селекция от продукти на изложителите, отличаващи се със специални функционални свойства.

Друг акцент е продължението на конференцията Heimtextil Sleep & More. Лектори от най-висок клас ще говорят за предпоставките за добър сън, за устойчиви решения в ритейл сектора и ще обсъждат дигиталните нововъведения.

Green Village – платформата за сертифициране ще бъде разширена.

Тенденциите на изложението са обобщени под мотото „Textiles Matter“. Желанието на организаторите и на създателите на тенденции е да бъде обърнато внимание и да бъде разбран целия жизнен цикъл на текстилния продукт. Съществуването след употребата му трябва да е интегриран в процеса на първоначалното му създаване. От изключително значение е преминаването към кръгова икономика.

Изграждането на зоната, в която ще бъдат представени тенденциите е основано на Манифеста за материали на Heimtextil: за дизайна на щанда ще се използват само местни, екологични или взети назаем материали.

Специалното деним шоу „Tones of Freedom“ на Франкфуртското училище за облекло и мода представя колекция на студенти от Училището по дизайн. Творенията отразяват разнообразните аспекти на денима в културен контекст. Десет модела в сътрудничество с изложителите на Heimtextil показват визии за „позитивност на тялото“ в специалната презентация „Прегърнете нови хоризонти“.

С 2400 изложители и участници от повече от 120 държави, Heimtextil 2023 е форум силно ангажиран с екологията и който доказва, че техническите иновации и устойчивостта не се противоречиви понятия.

Специални издания