Heimtextil се отлага за май 2021

Ред е и на организаторите на Heimtextil да обявят отлагането му поради неясната ситуация около пандемията в световен мащаб. Само няколко седмици след като ентусиазирано и оптимистично обещаха, че ще се видим на живо, както обикновено, през януари се наложи да преосмислят цялостната си организация и да предложат нови дати за провеждането на изложението. Избраният период е от 4-ти до 7-ми май 2021 г. Той съвпада с биеналета Techtextil и Texprocess, които се провеждат във Франкфурт по същото време.

Обединяването с още две международно признати текстилни изложения е ценна възможност за Heimtextil, разкривайки една по-пълна картина на текстилната индустрия. Techtextil- водещият международен форум за технически текстил и нетъкани материи и Texprocess- изложението за оборудване за текстилната промишленост, заедно с Heimtextil, ще позволят по-тясна връзка между професионалистите от различни сектори и ще създадат интересно взаимодействие и перспективи както за изложителите, така и за посетителите.

Nextrade, новосъздадената дигитална платформа, ще позволи на участниците във всички форуми лесно и бързо да влизат в контакт едни с други; да обменят информация и да правят поръчки. Други три изложения- Ambiente, Tendence  и Nordstil- също ще имат достъп до нея.

Специални издания