Дизайн, подписан в България

Мебели от известни имена стават „платно” за български художници

Инициативата Design in Bulgaria на шоурума за креативни офис решения Workspace ще даде възможност на талантливи български художници да покажат своите творби по нов начин – върху емблематични за световния офис дизайн мебели и аксесоари. Представянето на картините на Светлана Генчева върху столове на Арне Якобсен е първото събитие от проекта. В концептуалния магазин Farenah Concept ул. Съборна 1 до 4 юли може да се видят известните модели на датския дизайнер, декорирани с картини на българската художничка.

Светлана Генчева организира първата си самостоятелна изложба в началото на 2009 година и веднага привлича интереса на галерии в Барселона, Ню Йорк и Братислава, където я канят още същата година. Автор е на илюстрации и корици за няколко книги. Стилът на Светлана е лесно разпознаваем със специфичните женски персонажи и вълшебния свят, който създава.

В пространството на Farenah Concept може да се види и още един интересен продукт на българския дизайн – нестандартен бар, дело на сценографа Олга Босева, изработен от дебело велпапе и импрегниран със специален спрей. В същия дух в сътрудничество с Farenah тя планира да създаде цяла серия мебели.

 

Специални издания