Dibla Design Awards 2017 отличи най-добрите интериори

Меги Илиева е „Дизайнер на годината“ за 2017 година в тазгодишното издание на националните награди за интериорен дизайн Dibla Design Awards. Тя се сдоби с престижното признание за своя дългогодишен опит, доказан професионализъм, разнообразни по естество и мащаб проекти и множество международни награди – само през тази година неин проект спечели три награди от World Luxury Spa Awards, включително приза за Най-луксозен фитнес и спа център в света за 2017!

„Оставихте ме без думи! Изключително щастлива и горда съм да получа тази награда на такава вълнуваща церемония“ заяви новоизбраният Дизайнер на годината, след като вдигна специалната бронзова статуетка под аплодисментите на над 650-те гости от бранша, които уважиха церемонията в столичния Sofia Event Center. Събитието наистина бе повече от впечатляващо – 100-метров червен килим посрещаше гостите, интерактивното пространство на залата предлагаше уникални визуални ефекти, а водещи на събитието бяха Мария Силвестър и Костадин Крантев. Специални гости от чужбина бяха Хасегава Аой, Фернандо Кобело и Дюри Ковач, които разказаха за своите първи впечатления от нивото на дизайна у нас и споделиха ценни съвети от практиката и опита си.


 

Освен „Дизайнер на годината“, в рамките на събитието бяха отличени и най-добрите интериори сред над 200 заявки на www.dibla-awards.com в двата основни раздела на конкурса – „Жилищен интериор“ и „Обществен интериор“. По време на церемонията всички над 140 номинирани проекти бяха представени на гостите в специална луксозна книжка. Отличените с награда интериори пък ще намерят място в традиционния годишен каталог „Най-доброто в интериорния дизайн за 2017“, който се издава в началото на всяка година и показва нивото на бранша у нас за предходната. На върха в различните категории международното жури, съставено от български и чуждестранни специалисти, практици и преподаватели в областта, подреди:
• категория „Апартамент“ – Ина Дамянова
• категория „Фамилна къща“ – арх. Анна Неврокопска (E House Architects)
• категория „Магазин/изложбена площ“ – dontDIY
• категория „Офис/работна среда“ – DA Architects
• категория „Заведение/бар-ресторант“ – Funkt Architects
• категория „Ресторант“ – Красимир Капитанов
• категория „Нощен клуб“ – студио IDEA (начело на което е Дизайнер на годината за 2016 година Алекс Ковачев).
  
 
 

Специални издания