Zornitza Family Estatе

Имението в тоскански стил предлага лукс сред красотата на природата

 

Архитектурен проект: Zoom studio 

 

 

Уникалното съчетание на природни дадености, история, културно наследство и винопроизводство превръщат Мелнишкия регион в изключително атрактивна дестинация във всички сезони. Тук зимата е мека, а слънчевите дни – повече от 300 на година.

 

На пет километра от Мелник, сред хребетите на Славянка, Беласица, Пирин и Огражден, се намира имението Zornitza Family Estate Relais & Châteaux. Тук ще откриете красота, простор, природа, лукс, уют, екологична храна, специална винена колекция… и още толкова много неща.

 

Имението е единственото място за настаняване в България, прието за член на ексклузивната световната верига Relais & Châteaux заради премиум изживяването и съвършеното вплитане на лукса в непокътнатата природна красота.

 

Шест живописни каменни вили, бутиков хотел с девет стаи с елегантен дизайн, топъл външен и вътрешен басейн, тероарна авторска кухня и богатата селекция вина определят облика на най-луксозното имение в целия Югозападен регион. Сравнението с Тоскана не е случайно, не е и пресилено.

 

Първокласният гурме ресторант aEstivum ще ви изненада с виртуозно приготвени ястия от световната кухня и модерни интерпретации на традиционни български рецепти. Част от продуктите идват от екофермата на имението – плодове, зеленчуци, пчелен мед, мляко, сирене…

 

По-артистична и лежерна е атмосферата в Bistro 55 – уютно място с вкусна храна и безбрежни панорами от двете тераси.

 

Доброто прекарване и добрата храна няма как да минат без специално вино. В Zornitza Family Estate Relais & Châteaux знаят това, затова са отделили специално внимание на винената селекция. В края на юни винената листа на ресторант aEstivum с над 400 етикета от цял свят получи за четвърта поредна година наградата Award of Excellence от Wine Spectator.

 

А когато след дегустация и вкусен обяд решите да се отдадете на пълен релакс, ви очаква ZOMA body & soul. Тук можете да се потопите във великолепно SPA преживяване с различни терапии на основата на тероара или да се освободите от стреса в басейните с термална вода.

 

Ако предпочитате да прекарате времето си сред природата, това лято в Zornitza Family Estate Relais & Châteaux ви очакват различни преживявания. В първия ден на най-желания сезон в имението бе открита уникална изложба на открито на световноизвестния български скулптор Павел Койчев – не пропускайте възможността да видите отблизо монументалните Адам и Ева, полегнали над едно от езерата, както и още 9 впечатляващи произведения. А веднъж отишли до езерото, ще откриете една от тайните на имението – островчето, на което може да ви организират романтична вечеря или частно парти с приятели. И това не е всичко – в топлите летни дни тук ще намерите здраве и прохлада със специални масажи и часове по групова гимнастика, водени от специалистите от ZOMA body & soul.

 

Не пропускайте и шанса да си организирате пикник сред лозята, горичките или закътаните полянки на имението. Лятото е за да му се наслаждавате – едно от най-приказните места за това е Zornitza Family Estate Relais & Châteaux.

 

Специални издания