Забавният органичен дизайн на Карим Рашид в няколко нови модела

HOOP CHAIR (B-LINE)
Една от любимите мантри на дизайнера Карим Рашид – „чувствен минимализъм”, е в основата на Hoop Chair. Столът е нещо като визуална ода на семплостта. Пластмасовата седалка е поставена върху метална рамка, а ергономичната форма дава възможност за максимално удобство и дори почивка на почти цялото тяло.

 

МОДУЛНИ МЕБЕЛНИ ЕЛЕМЕНТИ (HORM)
Според Карим Рашид и компанията Horm „растежът трябва да е органично естествен и постоянен”. Затова те са създали модулни метални елементи за мебели, които позволяват неограничен спектър от конфигурации.
 
 

ДИВАН HEK (LUCA BOFFI)
Вдъхновен от шестоъгълника, диванът Hek може да бъде окомплектован по желание от различни „парчета”, всяко от които представлява седалка или облегалка. Разнообразните цветове се комбинират като плочки от мозайка.
 


FLOO KITCHEN (RATIONAL)
Кухнята Floo на Rational съдържа най-разпознаваемите емблеми от творчеството на Рашид и представя неговия семпъл, минималистичен, рационален дизайн. Шкафовете са с максимално опростена и „безшевова” линия. Изчистената геометрия „поддържа” кухнята в ред и порядък. Белоснежната чистота е като изскочила от научнофантастичен филм.

 

Специални издания