VitrA представя своите дизайнерски колекции


В новите колекции на VitrA Tiles може да откриете съзвездие от известни дизайнери като Рос Ловгров, Дефне Коз, студио „Ноа” и младия руски дизайнер Дима Логинов. Иновативните керамични покрития носят авантюристичния им почерк.

Кой е Дима Логинов?

Роден през 1977 г. в Москва, дизайнерът бе избран за най-добър млад изкуствовед на 2009-2010 г. От Elle Decoration International Awards. Неговите трудове са експозирани в Лос Анджелис, Париж, Маями, Москва и Милано, също така и в световноизвестни списания за декорация. Творчеството на Логинов обхваща различни сфери на дизайна от осветителни тела до мултимедийни продукти, от мебели до вътрешни декорации за стенни и подови покрития. Първата колекция, свързана с керамични покрития, той подготви за VitrA. 2011 г. VitrA ще отбележи като годината на Логинов и Дефне Коз – техните дизайнерски проекти представят фирмата на световно ниво.

Първата серия, проектирана от Дима Логинов за VitrA, e с екзотичното наименование African Dots. Серията е вдъхновена от примитивните скици на африканските и австралийските аборигени –  наивни и елегантни шарки създадени с практични точки, които предизвикват усещане за  анимиране на стената.

Без съмнение серия Dolls анимира стената на вашата баня с модерна интерпретация на матрьошка – една от фигурите, която винаги изниква в съзнанието ни, когато се спомене Русия.

Много цветни, живи и фантастични са линиите, използвани от Логинов в серията Fancy lines. Изчистени цветни линии, които карат стените да танцуват.

Стена, аранжирана с щампа, наподобяваща дантела – той премахва архаичните декорации за баня. Lace Story е носталгично и романтично изглеждаща серия, с която декорираното пространство изглежда просторно и семпло.

Наивни и нежни мотиви са отличителният подпис на Логинов. Стилист, фотограф, web дизайнер, индустриален и интериорен дизайнер са само част от неговите призвания.

Коя е Дефне Коз?

Дефне Коз е завършила световноизвестния колеж ТЕД в Анкара. След това продължава своето образование в Милано със специалност индустриален дизайн в техническия университет ”Домус”. Открива свое собствено студио за декорация и обзавеждане през 1992 г. Тя е проектирала за Pirelli, Alessi, Cappellini, Sharp, Nissan, Casio, Nurus, Derin I VitrA.

 

    

4Д колекция от Дефне Коз

Колекциите, създадени за VitrA, се характеризират със съвременни, изчистени и неангажиращи визии на продуктите. Тази година тя се подписа за VitrA с новата си колекция 4Д. 4Д е представител на модерния начин на живот, вдъхновен от триизмерните модели в живота. Керамичните покрития печелят почитатели с екстраординарните си форми, дълбочинен ефект, божествени цветове и геометрични стилизирани форми. Фрийстайлът е подчертан с необикновените материали, хексагоналните форми и нови технологии при изработването на плочите.

4Д е колекция, изградена от 3 серии, напълно различаващи се една от друга с дизайн и тематика. Те обхващат безгранични и свободни комбинации, които могат да разчупят вашата баня. Коз използва релефа като оптическо средство за разширяване на проектираното пространство. Материалите, на които VitrA залага, са керамика и кристал. Иновативна технология, разработена за VItrA – третиране на кристал двустранно, придавайки му триизмерна дълбочина и ефект за хвърлена сянка. Линеалните акценти, 3Д ефектът, модерните цветове, нестандартните форми и размери превръщат архаичните визии на плочи в модерна репродукция.

Специални издания