Utopia Forest, лесопарк “Отманли” край Бургас

Утопичен свят в гората, близо до морето

 

Utopia Forest е едно от най-новите райски места за туризъм в България. Това наистина е утопичен свят, създаден с идеята за съвършено преживяване – мястото съчетава мечтаните моменти в живота: красив дизайн, живописна хладна гора и солен морски вятър.

Utopia се намира в сърцето на лесопарк “Отманли“ край Бургас – място, познато на всички в региона като дестинация за семейна почивка и отдих. Наблизо са няколко плажове.

Комплексът включва хотелска част и семейни вили, решени в смело съчетание на балийски и модерен стил. Проектът е дело на 7 ARTS и арх. Генчо Радев.

Силно впечатление прави вниманието към детайла и единството на концепцията – всичко – от дребните аксесоари, до екстериорните елементи – е в един общ стил, който напомня модерната екзотика на далечните топли дестинации. Природата навлиза и в интериора – в изработката на мебелите са използвани естествени материали като дърво, камък и метал, а суровата дървесина е акцент в дизайна на целия комплекс. Над 90% от обзавеждането е проектирано за Utopia Forest и кореспондира с виждането за хармония и баланс между човек и природа. Това е основната философия и послание, което комплексът изразява чрез подхода си и избора на място.

Utopia Forest е един малък оазис с всичко необходимо за приятно прекарване на времето далеч от градския шум. Хотелът разполага с фитнес на открито, детски площадки, места за йога, зони за четене, зали за игри и развлечения, малък открит басейн и външна киносцена. Той е отворен през всички сезони, защото природата винаги е красива и привлекателна.

 

Специални издания