Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi отпразнува първия си рожден ден

„Къщата на италианските традиции“ в София отбеляза първия си рожден ден. Специален гост на събитието беше Йордан Йовчев, който влезе в ролята на шеф-готвач за една вечер. Той бе предизвикан да усвои тънкостите в приготвянето на паста от главния готвач Джузепе Ломушо, който му посвети специално ястие, включващо любимите му съставки.

Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi” е къщата на италианските традиции, в която всеки може да се потопи в неповторимата атмосфера, вкусове и аромати на средиземноморската страна. Тук всичко се приготвя със 100% автентични италиански продукти със сертификати за най-високо качество и печат за гарантиран произход (DOP-IGP), и се използват само натурални подправки – сол, босилек, черен пипер, розмарин, риган и т.н. Акцентът в менюто е върху традиционните ястия от южната област Пулия, в съчетание с обичайни за страната ястия като пица, паста, лазаня и др.
 
 
„В моя роден град няма големи супермаркети – отиваш при месар за месо, при пекар за хляб и при зарзаватчия за зеленчуци. И тези продукти идват от семейства с традиции в производството им“ – разказва маестро Джузепе Ломушо. – Да създаваш уникален вкус е нещо, което е кодирано в ДНК-то ти. В готвенето няма рецепти – има познаване на продуктите, за да може да се направи точното съчетание – в това е и творчеството на готвача“ – продължава Джузепе, който готви професионално повече от 22 години. Според него най-важната подправка на всяко ястие е душата и акцентите в менюто на Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi” са именно типичните ястия от неговия роден край – пармеджана (parmigiana di melanzane), домашни равиоли (ravioli caserecci), дзупа ди пеше (zuppa di pesce), както и десертите тирамису (tiramisù) и крем „Забайоне“ (zaboione).
 

 
„Всеки има право да се докосне до истински качествената храна“ – вярва маестро Ломушо и затова кулинарните шедьоври в Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi” са достъпни за всички ценители. Разбира се, задължителното допълнение към всичко това е богатата селекция вина от различни региони на Италия, подбрани от най-известните изби.
 
Освен с великолепна храна и напитки, Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi” пресъздава духа на Италия и с автентичния си интериорен дизайн. Обагрена в топлите тонове на залязващото слънце и изключително ярките цветове в природата на средиземноморската страна, Къщата на италианските традиции е среща на уютната атмосфера, любовта към прекрасния живот и добрата кухня, на които посетителите могат да се насладят в широк двор и две вътрешни зали, наречени символично „Тоскана“ и „Венеция“.

 
Траторията посреща своите гости в градина в средиземноморски стил на две нива, украсена с много цветя, маси с бели покривки и бар от масивна дървесина. Естествените материали и вниманието към детайла преобладават и в самата къща, където за уютната атмосфера и неповторимото усещане за слънчева Италия се е погрижил дизайнерът инж. Антон Кузкин. В интериора той умело е съчетал елементи, присъщи за апенинската култура, за да постигне визия за съвременност и чувство за стил и традиция.
 
Специален акцент  в декорацията са авторските инсталации от майсторски аранжирани прибори – множество чаши за кафе, медни тигани, дъски за рязане на хляб, каменни свещници, както и осветителни тела от патинирана стомана, триизмерни рамкирани картини, гоблени и фотографии, вдъхновени от Италия. Всичко това дизайнерът разполага в пространство, изкусно изградено от дървени столове и маси с бели покривки, ефирни завеси, солидни дървени греди, работещи камини, витражи, автентичен италиански фаянс, корнизи от ковано желязо, орнаментирани с флорентински лилии и конструкция от масивна стомана за над седемдесет вида италиански вина.
 
 
Trattoria „Il Maestro Giuseppe Verdi”
ул. Георги С. Раковски 174
 

Специални издания