The skin of Corian

Design digest с Теменужка Захариева, www.trendoffice.org

Резултати от The skin of Corian®

В конкурса The skin of Corian са участвали 3006 дизайнери от 78 страни, разделени на две категории: A – вече реализирани проекти; B – концепции. Победителите са:
 

За категория  A – лампа medusa (1), дизайн на  Hayley Stopford , Claudia Carrasco и Brian Duffy от Испания. Направена е от обработен с лазер Соrian®.
За категория B – концепция за врата dimensional doors (2), дизайн на Scott Wilson от САЩ.
Още един продукт от категорията на вече завършените проекти е кухненският остров на M. M. Hofman и Barbara Dujardin от Холандия (3).
Всички отличия представят само част от невероятните възможности на този  продукт, който в недалечно бъдеще ще стане и у нас предпочитан  материал за интериора.
Резултатите са публикувани от designboom:
http://www.designboom.com/contest/winner.php?contest_pk=12

Телевизор в огледалото на банята

Представете си как, миейки си зъбите, гледате любимото си телевизионно предаване. Това сега е възможно благодарение на новия продукт на Sеґura – телевизор, вграден в огледалото за баня. Когато екранът с течни кристали е активен, той просто заема част от самото огледало, а когато е изключен, не се забелязва. Още едно от необходимите удобства, за да стане банята комфортното убежище на модерния живот. А това е и една от основните тенденции в интериора през последните години.

Специални издания