The Colour Project

Артистичен семеен дом в Бургас се преобразява според нуждите от еднопространствено в тристайно жилище

Проект Think Forward

 

Младо интернационално семейство с две деца купува апартамент в жилищна сграда с гледка към морската градина на Бургас и чезнещия хоризонт. Апартаментът с площ от 75м2 е със стандартно разпределение, включващо обособено антре, дневна, спалня, тоалетна и баня. Двустайното разпределение не задоволява потребностите на четиричленното семейство, което се обръща към екипа на Think Forward с молба да проектира техния дом мечта – артистичен, със събирателен център и с лично пространство за всеки.

Think Forward смело реорганизират съществуващата функционална жилищна схема, за да създадат The Colour Project – дом, въплъщение на семейство с неизчерпаем творчески дух и любов към пътешествията. След преустройството единствените запазени помещения в план са тоалетната и банята. Всички останали стени се премахват, а на тяхно място се изграждат мобилни прегради, които в зависимост от местоположението си трансформират апартамента от еднопространствен в тристаен с дневна с прилежаща кухня и творчески кът за работа с вдъхновяваща морска гледка, малка спалня с вграден гардероб и детска стая с двуетажно легло, зони за игра, съхранение и учене.

Цветът се превръща в лайтмотив на проекта, сякаш пресъздаващ деликатните душевни вибрации на собственичката – талантлива художничка, декоратор и дизайнер, създател на бранда „Loseva“. Всеки кът е индивидуално оцветен в пастелни тонове, без да губи принaдлежността си към общия контекст. Единственият контрастен елемент, който сам по себе си се превръща в акцент, са гранитогресните плочи с ефект „мозайка“. Приглушената цветова гама се допълва от мекия нюанс на дъбовия фурнир, избран за мобилните, частично остъклени прегради. Дъбовият фурнир на плътните части служи и за фон на периодично сменящите се творения на художничката.

 

 

Специални издания