Светла гама

 
Усещане за ред и хармония в едно изчистено и лаконично пространство 
 
Антоанета Баева 
интериор инж. Илияна Йонкова
снимки Александър Новоселски 
 
Комфортът на съвременния градски човек изглежда точно така – рационален, лаконичен, без компромис с дизайна и технологиите.   
Светло и просторно, това жилище наистина впечатлява със замаха и смелостта, с които е изчистено от всички  излишни елементи. Последователното и цялостно решение създава приятно усещане за ред и хармония още от прага. 
 
 
Естествената светлина е с главна роля в интериора и подсилва ефекта на светлата гама в обзавеждането. Дървото внася топла нотка в хладното като излъчване жилище и разнообразява преобладаващо гладките повърхности. 
 
Апартаментът е на два етажа. Първото ниво е категорично разделено на зона „ден и нощ” с плъзгащи панели, които напълно разделят двете пространства. Запазена е целостта на обемите с изчистените решения за врати без дръжки, с които сякаш цели панели от стените се преместват. На второто ниво се намират фитнес, огромна тераса с прекрасна гледка към София и още една дневна. 
 
Повечето мебели са изработени по поръчка и идеално се вписват в интериора, като навсякъде е спазена концепцията за строга геометрия с подчертано правогълни форми.  
 
Целият материал в брой август/2015
 
 

Специални издания