Що е то архитектурно осветление?

 
Най-характерната черта на архитектурното осветление е срещата на изкуството с технологиите. Основната му цел е създаването на осветителни тела и цялостни решения, които се вписват интуитивно в интериора, като в същото време предлагат подходящ за помещението и функциите му светлинен интензитет и цветна температура. Дизайн и технологии се обединяват, за да предложат елегнатност и стил в комбинация с най-съвременни инженерни и научни постижения.
 
 
 
Архитектурното осветление търси вдъхновение в естествените форми (както при Vaeder на Modular Lighting Instruments) и начини за разпръскване на светлината. Продуктите могат да се комбинират и надграждат, като в повечето случаи предлагат различни възможности за монтаж. Те могат да се вграждат в окачени тавани или със същия успех да висят от тях, могат да преливат от хоризонтална към вертикална повърхност, да се обединяват и управляват в групи, да създават множество светлинни картини. Простичко казано, този тип осветители са адаптивни и имат мултифункционални приложения, които провокират въображението.
 
 
 
Чрез архитектурното осветление, дизайнерите създават специфичната атмосфера, която дава живот на пространствата. Не е тайна, че светлината влияе пряко на настроението и начина на възприемане на помещенията. Чрез това осветление можем да подчертаем определени интериорни или екстериорни елементи, да тушираме дефекти, да създаваме дори емоционални послания. Меката светлина на Downut напомня за уюта на дома дори във фоайето на хотел. С минималистични форми, но в същото време мощни, LED осветителите Qbini се вписват деликатно и завършват облика на пространства от всякакъв тип.
 
 
 
Накратко, осветлението е архитектурно тогава, когато чрез форма и функция допълва и допринася за реализацията на цялостния интериорен или архитектурен проект. 
 
 
 
За повече решения за вашия интериор посетете http://bronlight.com/bg/
 
 
 
 
 

Специални издания