SES обяви победителите в конкурса за дизайн на сателитна чиния

SES S.A. (Euronext Paris and Luxemburg Stock Exchange: SESG) обяви победителите от първия конкурс за дизайн на сателитна чиния между студенти по дизайн от водещи университети във Великобритания. SES организира конкурса за дизайн на сателитна чиния с помощта на един от експертите по продуктов дизайн Марк Чампкинс. Всички участници в проекта бяха представени в Люксембург по време на „Дните на индустрията на SES“ 2016.

 
 
Конкурсът се проведе под мотото „Защото полезното може да бъде и красиво“ и бе фокусиран върху продуктовия дизайн на сателитните чинии за домакинствата и как една нова визия може да направи сателитното оборудване да изглежда добре в различна среда.
 
От всички представени проекти три бяха обявени за победители. Един от отличените проекти е „Дракон“ на Шудонг Денг, студент от китайски произход, от „Империал Коледж Лондон“. Следващият отличен студент е Робърт Едуин Роуз, британски студент от „Кралския колеж по изкуствата“ със своята “Blossom” концепция, а третият отличен е Джулиян Голдман, американски студент от училището по дизайн „Прат“ с проект наречен „Calla”.

 
Като следващ етап стъпка, родом със своите партньори от сателитната индустрия, SES възнамерява да създаде напълно функционални прототипи на дизайн на утвърдените победители.
 
Томас Вреде, вицепрезидент от отдела Системи за прием към SES, коментира конкурса по дизайн като заяви пред медиите: “Проведеният от нас първи конкурс по дизайн показва, че в сферата на DTH сателитните антени има възможности за промяна и еволюция за подобряването на техния външен вид. Работим за постигане на по-голям ръст в индустрията продължаваме да развиваме екосистемата с нови идеи.“ 
 

Специални издания