С привкус на класика

Антоанета Баева

интериор Искра Кирилова

снимки Александър Новоселски

 

С поглед над покривите и с гледка към златните кубета на „Александър Невски”, този апартамент е потопен в атмосферата на стара София.  Интериорът създава усещане за тренди градски шик със своето елегантно решение в съзвучие с чувствителността и изискванията на модерния градски човек. Избрани са мебели със съвременна, изчистена форма, които подсказват висока класа с дизайнерски детайли и дискретни нестандартни елементи. Топлата гама на дървото е допълнена с бяло и благородно сиво и тази хармонична комбинация създава приятно усещане за дозиран съвременен уют. Внимателно избрани аксесоари  внасят  характер и обогатяват стила на интериора с класически и ориенталски елементи.

Апартаментът от 100 квадрата се намира в стара сграда от началото на миналия век. Жилището е преустроено според съвременните стандарти на обитаване – прозорците са разширени до пода, за да се открие прекрасната гледка към града, премахнат е един коридор с дрешник, за да се обособи втора баня, кухнята е разширена с усвоен балкон и е приобщена към общото пространство на дневната.

За пода е използван трислоен паркет дъб, който е поставен по диагонал и прелива в помещенията, като така създава усещане за по-широко и цялостно пространство.  

Осветлението деликатно маркира зоните, а осветителните тела са още един акцент, който допълва концепцията за модерно излъчване с привкус на класика.   

Специални издания