Rock&Roll за улегнали хора

Модерно и семпло решение с доза провокативност

Интериор Design House

Наш дом

 

Апартаментът се намира в София, на метри от НСА. Площта му е около 80 кв.м, разпределени на две нива – на първото е дневната част с хол, кухня, импровизирани трапезария и антре, склад и мокро. Стълби водят до второ ниво, където пътят за спалнята преминава през емпоре с релакс зона и гардероб и през малко коридорче с баня. Единствените врати са на спалнята и на двете мокри помещения.

 

„В този проект не се опитвахме да отговорим на обичайните нужди на едно домакинство”, разказва Арх. Георги Николов,   главен проектант на Design House.

 

„На преден план са просторът, въздухът и ефирната визия, заради които са жертвани някои пространства. Това е една „рок енд рол квартира“ за улегнали хора – обитателят е свободна душа в есента на бохемството си”.

 

Постигането на модерно излъчване е основна концепция на проекта, за което допринася изчистването от излишни форми, мебели и орнаменти.

 

Акценти са леко провокативните картини в съчетание със златистия полилей, който контрастира с останалата част на интериора. Друго интересно акцентно решение са сините стени, които се противопоставят на доминиращата ахроматична гама.

 

Два елемента обединяват концепцията: присъствието на черни детайли и аксесоари във всички стаи и цветовата връзка между помещенията, които в по-голямата си част се сливат едно с друго заради липсата на врати и прегради.

 

Специфична е липсата на добре познатото стандартно разпределение. Диванът е с внушителни размери за сметка на трапезарията, която е една малка подвижна маса с два бар стола. На второто ниво по-голямата част е заета от кът с пищно кресло за масажи и кафе маса. В същото време в спалнята няма скринове и нощни шкафчета, а гардеробът е двукрилен и нисък.

 

Резултатът е семпло, но в същото време провокативно решение, което носи усещане за  хармония.

 

Специални издания