Релакс за тялото и душата в Hot Springs Medical & Spa

Hot Springs Medical & Spa e нов, изящен комплекс в село Баня, с първокласно СПА, минерални басейни, ресторанти и стилен интериор

Лечебна минерална вода, външен и вътрешен басейн, супер модерна СПА зона, медицински център, ресторанти с разнообразна кухня, елегантен интериор, парк, детска площадка, борова гора и фантастична гледка към планините – това са само няколко от предимствата на новия четиризвезден хотел Hot Springs Medical & Spa, разположен в местността Камено край село Баня, който наскоро отвори врати. С неговия собственик, г-н Явор Капитанов, разговаряме за характеристиките на съвременните СПА комплекси, за избора на място за хотела и за неговото оптимално проектиране.
Г-н Капитанов, кое е най-важното нещо, което трябва да притежава един съвременен СПА комплекс?
Съвременният СПА комплекс е място, където отиваш да релаксираш и да се възстановяваш. В него трябва да може да отпочине както тялото, така и душата. Важна е комбинацията между местоположение, интериор, правилно проектиране, за да може да говорим за истинско СПА преживяване.
В тази връзка, как избрахте село Баня за вашия хотел?
Село Баня се намира в центъра на най-красивото място в България – между Рила, Пирин и Родопите. От самия хотел се разкрива невероятна гледка към планините. Въздухът е изключително чист. Неслучайно в близост има римска баня, а са открити и много древни селища. Минералната вода, с която се снабдява хотелът, извира от близко находище с температура от около 56 градуса. Тя има доказано лечебно действие върху опорно-двигателния апарат, при дихателни и кожни проблеми. Безценна е при дерматологични и козметични процедури, подмладява, освежава и отмива стреса и умората.
Разкажете за самия проект на хотела
Хотелът е разположен на площ от около 13 декара. СПА зоната е по проект на английска компания, специализирана в изграждането на такива комплекси. Проектирана е изключително правилно, за да може всеки да се чувства оптимално комфортно. Тя не е в сутерен, както често се случва в други хотели, в които тази зона е направена между другото. При нас е на първо място. Изключително модерна, в нея има сауни, парни бани, контрастни душове, хамам…
Външният и вътрешният басейн са свързани помежду си и общата им площ надвишава олимпийските размери. И вътре, и вън има детски басейни. Контрастният басейн се състои от три зони съответно с гореща, студена и умерена температура на водата. СПА зоната и балнеологичният център са функционално отделени, така че да могат да се използват и от външни гости.
Хотелът разполага със 139 стаи, всяка от които с модерен и функционален интериор, с просторна тераса, с панорамна гледка или гледка към боровата гора. Постарали сме се да създадем истински уютна атмосфера, така че всеки да се почувства като у дома си. В хотела има и два големи ресторанта, които са перфектно шумоизолирани.
Обърнали сме особено внимание и на топлоизолацията в целия комплекс. Имаме два тенис корта със стандартни размери, закрити през зимата и открити през лятото и модерно оборудвана конферентна зала за 150 души. Хотелът се вписва идеално в средата си. В строителството са използвани предимно естествени материали като дърво и камък.
Балнеологичният комплекс е едно от най-големите предимства на вашия хотел. Какво е специфичното за него?
Той е регистриран по Закона за лечебните заведения и ще осигурява редица услуги, между които лечебно-възстановителна помощ. Оборудван е с изключително модерна апаратура. Разработен е в партньорство с една от водещите софийски клиники „Артро медика“ и в него работят специалисти по кинезитерапия, физиотерапия и рехабилитация на опорно-двигателния апарат.

 

Специални издания