Red Point

Парижка класика и модерен градски стил в центъра на София

 

Проект: МарАн Декор –  Марияна Очкова и Анна Аврамова , Десислава Филипова 

Фотограф: Минко Чернев

 

Жилището се намира в кооперация, чиято история започва в първите десетилетия на миналия век, в сърцето на столицата, в района на емблематичните улици „Аксаков“ и „Цар Иван Шишман“.

Апартаментът е реконструиран в тристаен с изцяло подменени инсталации, настилка, врати и прозорци. На площ от 65 кв. м. са разположени уютна дневна, кухненски кът с маса за хранене, спалня с балкон към вътрешен двор с прекрасна гледка към Витоша, баня и втора стая с тераса.

Високите тавани приветстват светлината, а модерните интериорни решения правят помещенията удобни и функционални. Изборът на паркет за цялото жилище, където подовата настилка започва още от входното антре, прави интериора да звучи цялостно и хармонично, а това е от особено значение за малкото пространство.

Основното задание е да бъде уловена естествената светлина и това е голямото предизвикателство – да бъде проектирана и изпълнена преградна стена от стъкло, сепарираща дневната част от пространството за сън. Черният метал внася минималистичен елемент в цялостната визия. Изчистените линии са омекотени с класически автентични мебели в червено, които въздействат като впечатляващи акценти.

Дизайнерското студио твори с голямо внимание към детайлите и залага на качествени материали и завършеност на помещенията с красиви подови первази и стилни таванни корнизи.

Резултатът е умело съчетание на класически и модерен градски стил.

 

Специални издания