Различната баня

текст Ирена Куртева

Съвременната баня е максимално изчистена откъм елементи и аксесоари. Новите материали са лесни за почистване, а формите – удобни и практични. Дизайнерите разработват новите тенденции, като съчетават опростената форма с функционалност на батериите, душовете, душкабините иаксесоарите. Всички те са в хармония и единство със стенните и подовите облицовки.

Хидромасажна вана, метакрилат – 16 200 лв. Martineli

Многоцветната баня създава весело настроение и емоция. Не е нужно да обличате цялата баня в плочки. Достатъчно е да покриете с тях местата, подложени на директно мокрене – около душа и  мивките. Вече се появиха и нови водоустойчиви мазилки и бои, които разнообразяват декора в помещението. Ако са в цвят, те  ще са своеобразен акцент. Цветните мивки, вани, аксесоари и дори лирите разбиват стандартните представи за обикновения бял фаянс и инокс.

Контрастът на бялото и черното

От няколко години в банята се завърна белият фаянс. Поставете го в класическата му комбинация с черното. Всички форми ще изпъкнат,а модерният дизайн ще се открои като графика. Иноксовите и черните батерии стоят като бижута в черно-бялата среда. Щампираните бидета и мивки се превръщат в акцент. Не прекалявайте с играта на черно и бяло, за да не настане хаос. Оставете единият цвят да е водещ и така другият ще се открои по-добре.

 Овална мивка –  31/51.5 см. 1020 лв. Nido

Специални издания