Първи лястовички от Милано

Design digest с Теменужка Захариева  www.trendoffice.blogspot.com

Конкурс
Национален конкурс Concept BG
“Среща на българския дизайн с високите технологии”
Конкурсът Concept BG има за цел да обедини таланта на българските дизайнери с възможностите на новите технологии за създаване на реални продукти, които да ни представят на еждународния пазар. Темата на Concept BG 2006 e “Фамилия мебели за офис обзавеждане, базирани на зададени технологии”. Организатори:  dibla.com и “Ателие 52”. Генерален спонсор: Galaxy Plaza
За подробности на адрес: http://conceptbg.dibla.com/

Първи лястовички от Милано
Icon на Филип Старк за компанията Emeco. Както подсказва името му, този стол е предвидено да стане следващата икона на дизайна. Кой знае…

Мебели като скулптура
Obelisk не е мебел. Това по-скоро е скулптура, вдъхновена от природата. Така казва производителят – компанията Deodon. Когато 4-те удобни фотьойла и масичката не се използват, те може да се сглобят във формата на тази арка и да се възприемат като предмет на изкуството.

Curva  е колекция мека мебел, проектирана от Якоб Прингърс (Jacob Pringiers) за BRF, и е наречена така, защото със специфичната си извита форма изглежда  сякаш плува над повърхността.

14 Серия 7
През 1955 г. Арне Якобсен създаде своя известен стол от “Серия 7”, произвеждан от компанията “Фриц Хансен”. Днес, 50 години по-късно, същият производител предизвиква водещите имена в областта с въпроса: Как би изглеждал “Серия 7”, ако се проектира отново? 14 от най-известните съвременни компании дадоха своя отговор: Birger Christensen, Bisazza, Camper, Kris Ruhs/10 Corso Como, Diesel, Georg Jensen, G Star, Missoni, Hugo Boss, Louis Vuitton, Mandarina Duck, Paul Smith, Royal Copenhagen and Hummel. Произведените прототипи са представени в пътуваща изложба, която тръгна от Копенхаген през миналия септември, спря в Лондон и Милано, сега е в Ню Йорк, след което заминава за Токио. След трансконтиненталното турне столовете ще се продават на търг с благотворителна цел в полза на датската фондация за борба със СПИН. Прототипите може да се видят на сайта на компанията:
http://www.fritzhansen.com

Специални издания