ПрезидентскиЯт Дворец на бъдещето

ПрезидентскиЯт Дворец на бъдещето

Представете си, че Белият дом ­ архитектурният символ на политическата власт ­ трябваше да бъде проектиран днес. По повод на избирането на 44-ия президент на САЩ Storefront for Art and Architecture, в асоциация с Control Group, ви предизвикват да проектирате нова резидеция за човека с най-голяма власт. Най-добрите идеи, проекти, описания, визуализации и видеозаписи ще бъдат подбрани от най-изтъкнатите световни дизайнери и критици и ще бъдат показани в едномесечна изложба през юли тази година и публикувани в сп. Surface. Тримата победители ще получат наградите си на специално парти в Ню Йорк. За повече подробности и регистрация на адрес: http://whitehouseredux.org/

Международен специализиран панаир за интериорен текстил Heimtextil, Франкфурт

В началото на годината панаирът  представи тенденциите в декорацията за домашния, хотелския, офисния и търговския интериор. Пет европейски студиа демонстрираха насоките за 2008/2009  ­ Visionary (Мечтателни), Original, Magical, Vibrant (трептящи, резониращи), предлагайки ориентация към нов пуризъм, под мотото  Its time to be (Време е да бъдем)… Според тях през новото хилядолетие се оформя желание за промяна, за нова перспектива. Ние имаме нужда да погледнем в бъдещето, вместо да се взираме в миналото. Тенденциите за следващите две години се очертават така:
– декоративността и ексцентричността ще бъдат заменени от обективност и прозрачност;
– произходът и историята на предметите са важни, те им дават автентичност;
– нещата, произведени с искреност и амбиция, са ценни и заслужават доверие;
– качеството на тъканта, структурата й са еднакво важни с вида й;
– ние ценим съвършенството и познаваме привлекателността на несъвършенството;
“Време е да бъдем…” създава нови перспективи чрез обединяване на очевидни контрасти ­ екология и високи технологии, минимализъм и лукс, рециклиране и високо качество, интелигентност и интуиция.
Що се отнася до цветовете, лилавото е цветът на сезона ­ във всичките му нюанси  от патладжанено до бледо люляково.

Специални издания