Новите дрехи на закона

Проект Kumaroffice
Текст Антоанета Баева
Снимки Александър Новоселски

Никой не очаква работното място на нотариуса да изглежда точно така – свежо, младежки и закачливо. Сериозността на професията тук е подсказана не с кожени кресла, тежко писалище и ламперия, а по нов начин – игрово, със съвременни решения и идеи. Изчистените форми и комбинацията на материали носи усещане за модерно, динамично пространство. Визията е разнообразена с редуване на хоризонтален растер и кръгове и освежена със силни, активни цветове. Акцент са графичните разработки на Kumaroffice –  едновременно дискретни, корпоративно сдържани, но също артистични и усмихнати.

 
Арх. Ева Куртева и арх. Петър Маринов  често създават индивидуална продуктова линия за своите обекти – и тук мебелите са проектирани и изработени специално за мястото, като всеки сантиметър е оползотворен без компромис. Обзавеждането е със строга, прецизирана геометрия, в светли цветове, „стоплени” от дървесен фурнир.  

Офисът съдържа повече работни места, отколкото изглежда на пръв поглед, благодарение на находчиви решения, с които малко мебели постигат максимален функционален ефект. Пространството е зонирано цветово и като материали. Има много място за съхранение на документация, като шкафовете и сервизните помещения „изчезват” с помощта на цветовете и растера. Сполучливо решение е връзката между приемната и кабинета, които според случая могат да се обединят или разделят.

Колекция стойностни картини внася дух в пространството. Интериор с усещане за дом, с много позитивна енерги и ведро настроение, които, по думите на авторите и инвеститорите, се отразяват на качеството на работата.  

Целият материал в бр. април/2013

 

Специални издания