Носталгия към 70-те в черно и бяло

Design digest с Теменужка Захариева  www.trendoffice.org

Носталгия към 70-те в черно и бяло
Мебели, вдъхновени от иноваторите на 70-те години на миналия век,
бяха представени на европейски форуми като изложението Maison&Objet в
Париж. Фотьойлът South Beach на Christophe Pillet за Tacchini  е с конструкция
от избелена или лакирана в бяло или черно бреза и седалка и облегалка с махаща се тапицерия.

 

ПРОДУКТИ

Лакиран полиамид и оптични влакна

Мебелният панаир в Кьолн и тази година доказа високата си класа, като представи редица интересни нови продукти. Ето някои от тях: SIGN (MDF Italia) е елегантна серия удобни мебели за сядане от лакиран ротационно формован полиамид. Комплектът включва пакет с материали за поправка на възможните надрасквания. А INTERSECTION е масичка за кафе от огънат алуминий.
На шоуто на талантите бяха показани 34 оригинални предложения от млади дизайнери. От всички тях като че ли най-голямо внимание (съвсем заслужено) получи напълно водоустойчивият полилей UFO, направен от наредени в кръг оптични влакна, дизайн на simon brьnner, Германия.
http://www.neueslicht.de

Конкурси

Проекти за пластмасови подноси

Monetti провокира  творческите амбиции на студентите от Европа и младите професионалисти (под 35 г.)  с едно интересно задание – проект за поднос. Фирмата е водещ производител на подноси за ресторанти, изотермични и охладителни контейнери. В конкурса се изискват три типа подноси: за сервиране (за професионални сервитьори), за самообслужване (за клиентите в ресторантите на самообслужване) и happy hour tray (за аперитиви и партита).  Единственото ограничение е да се използват пластмасови материали, които са екологични, рециклирани или рециклируеми.
Краен срок: 30 май 2007 г. 

Monetti International Tray Design Competition Monetti S.p.A. c/o Alisei Comunicazione srl
Via Petrarca 4, Milano  T +39-02-43995555  E-mail: info@ali6.org  http://www.monetti.it

Специални издания