Над плотаСерията Celtic на испанската фабрика Monopole Ceramika е представена на таз годишното изложение Cevisama – Испания. Придава стил на кухнята с редуването на различни геометрични фигури. Серията е истински хит и подходящ избор за всеки, който желае да създаде специална визия на кухнята си. От “Баня Стил”.

текст Ирена Куртева

Пространството между горните и долните шкафове, или т.нар. гръб на кухнята заема основна част от визията на тази мебел. Винаги се явява акцент, който може да е в контрастен цвят, шарка или материал на основните шкафове, или да е в цвета на пода. За да е стилна кухнята, е добре вертикалните равнини да са в един цвят и дизайн и да са контрапункт на хоризонталните. Плотът на кухнята може да е еднакъв или различен от гърба според това какъв ефект искаме да постигнем – контраст или единство. Материалите за плота и гърба може да са най-различни: от естествени до синтетични – дърво, ламинати, гранитогрес, мозайки, естествени или синтетични камъни, стъкло.


Кухня модел “Грийн” от МДФ с покритие от бял и зелен гланц, гръб от ПДЧ и плот “Малави”, кафяво 38 мм. От “Еником – М”. 

 
Новост при стъклата е лакобелът, който идеално се комбинира с дърво, метал или камък. Заради обработката си е подходящ за помещения с висока влажност, като бани и кухни, а специалното фолио Safe+ не позволява при счупване стъклото да се разтроши на режещи парчета и освен това защитава цветното покритие от надраскване.


При светло изображение за принт стъкло изборът на стъкло Clear Vision е препоръчителен. За разлика от обикновеното стъкло, което има зеленикав оттенък, Clear Vision е кристално и гарантира супер реалистичен дизайн. От “Сън Концепт Студио”.

 

Принтовете върху стъкло дават възможност всяка кухня да има свой индивидуален и неповторим вид. Гранитогресът и мозайките могат да бъдат класически, състарени или съвсем изчистени, с модерна визия, като технологиите все повече се усъвършенстват и вариантите за избор се разширяват. При покритията на естествените материали (дърво и камък) също излизат нови продукти с по-лесна поддръжка и по-добра защита.


Серия плочки в размери 10х10см и 20х20см – контрастиращи на стената, с което се създава весело разчупване на монотонното сиво пространство с 60см жълта ивица. Можете да ги поръчате в гланц или мат в 20 цвята. Ceramiche Ragno. От Volturno. 
 
 


Фантастичната мозайка Sicis е едно от най-интересните предложения за гръб на кухня – можете да поръчате повтарящ се мотив или цяло артистично пано. Изработват се персонално за клиента във фабриката в Италия, предлагат се като мозайка на мрежа, готови за полагане. От Volturno. 


 Кухнята е изработена от MDF с фурнир бук, оцветен с бяла акрилна боя. Гърбът е от бяло стъкло с дебелина 6 мм. От “ТС Мебели”.

Специални издания