Мек минимализъм

Модерно и изчистено пространство край Велико Търново

Архитектурен проект арх. Георги Грозданов, интериор Светослав Тодоров, снимки Диян Станчев

Работата по този проект започва още на етап строителство, което предопределя съзвучието на интериор и архитектура. Партньорството на Светослав Тодоров и арх. Георги Грозданов е благоприятно условие за безкомпромисната хармония на естетика и функционалност.

Еднофамилната къща в близост до Велико Търново е с площ 500 кв. м на три етажа – на подземно ниво има сервизни помещения и винарна, на първия етаж е дневната зона с кухня и трапезария, както и спалня с баня за гости, на втория са двете детски стаи и родителската със съответните бани.  Плоският покрив е усвоен с огромна тераса.

Собствениците задават широка рамка на дизайнера – желанието им е за модерно, изчистено и уютно пространство. Светослав Тодоров предлага балансирани решения, базирани на съвременен естетически вкус, технологичност и ясна функционалност. Съчетанието на сдържана визия с богатство в идеите и разработките и с перфекционизъм в изпълнението, постига онзи рядък и наистина ценен smart лукс, който срещаме само в най-висок клас проекти. Особено очарование носи изисканата комбинация на пестеливи изразни средства с топли, сякаш кадифени цветове и материали. Зонираното осветление подсилва  това усещане за интимност и уют, което се постига особено трудно в подобно изчистено и обширно пространство.

Общото впечатление е за мек минимализъм, за завършеност, обвързаност на елементите и дълбочина – среда, която със сигурност е приятна за обитаване.   

 

Специални издания