Мед и дърво

Класическа елегантна комбинация с усещане за луксозен уют

интериор Татяна Станчева

снимки Ники Канделеро

 

Дърво, мед, черно – тази класическа елегантна комбинация носи приятното и топло усещане за луксозен уют. Въпреки че жилището е за младо семейство с дете, дизайнерът интерпретира по различен начин традиционния образ на семейното жилище, като внася в интериора известна строгост и тежест.

Пространството е рамкирано от топъл и красив дървесен фладер, който се редува с черни обеми с кадифен финиш. Шлицове от мед прорязват едрите плоскости, като раздвижват с приглушен блясък матираните повърхности и внасят елемент на повторяемост и геометричност.

За акценти са избрани впечатляващи осветителни тела от мед и месинг – артистичен щрих в иначе сдържания диазайн.

Апартаменът е в нова сграда (с награда за архитектура) и има добри дадености, затова не се налагат съществени промени в разпределението. На 140 квадрата са обособени две спални, обща дневна с кухня, две сервизни помещения.

Клиентите дават свобода на дизайнера и му се доверяват напълно с единственото изискване за съвременен стил.

Предизвикателството е, че въпреки обширното пространство, няма подходящи места за съхранение, което налага оползотворяване на почти всички стени със скрити шкафове.

С внимателно търсене и избор на мебели и материали с добро съотношение цена – качество, дизайнерът успява да постигне впечатление за висок клас. Основната инвестиция е в базисни елементи като кухнята, облицовките и настилките.

Дизайнът в този проект е приоритет, като визията  отлично изпълнява изискванията за функционалност.

 

Специални издания