Mansion Oriental

Висок клас модерен китайски дизайн в историческия район на река Цинхуай  

 

Проект: T.K. Chu Design

Снимки: Di Zhu

 

Mansion Oriental е разположена на река Цинхуай, известна с богатото си историческо наследство  – по двата й бряга се намират безброй културни паметници.

С площ от 498 кв. м вилата е проект от висок клас в централната част на град Нанджин. Тя е с концепцията да бъде част от културна демонстрационна зона, включваща хотели, офиси и екологични паркове, с идеята в бъдеще да привлече международни луксозни марки. В отговор на контекста, дизайнерът избира като отправна точка изкуството и създава интериорно пространство, интегриращо природните пейзажи със съвременен дизайн.

Вилата е разпределена на пет нива – две подземни и три надземни. На горните нива има апартамент за възрастните, два детски апартамента и просторен основен апартамент. Долният блок е конфигуриран като напълно отворено пространство с дневна на приземния етаж. В сутерена, осветен от светлинни кладенци и с вътрешен потънал двор, се помещават кухня, трапезария, шахматна зала, приемна.

Ограничена от архитектурната структура, площта на един етаж е само 100 кв. м. Прекалено едрите носещи стени правят пространството тясно и тъмно. В отговор на тези дадености, оригиналното стълбище, водещо към сутерена, е заменено от потънал под кота нула двор, украсен с водна завеса, създаваща усещане за гранично пространство вътре-вън. Вътрешните стени и прегради са премахнати в максимална степен, като мебелите, орнаментите на пода и таваните и няколко полупрозрачни екрана се превръщат във фокусни точки, разделящи пространствата.

 

Специални издания