Lavanda, с. Ковачевица

Кристален планински въздух, релакс и домашно приготвена храна

 

Lavanda Bed&Breakfast е традиционна къща за гости, разположена в красивото село Ковачевица. Ако не сте били в тази част на България – не пропускайте да отидете – селцето е изключително живописно, запазило автентичния си вид от XVIII – XIX век и обявено за архитектурно-исторически резерват. Природата наоколо е прекрасна – Ковачевица се намира в планински район над река Канина в Западните Родопи.

 

В Lavanda времето сякаш наистина спира. Може да се порадвате на кристален планински въздух, на спокойното селско ежедневие, на релакс в красивата градина и вкусна домашно приготвена храна. Ако обичате движението, също няма да скучаете – околността е перфектното място за активна почивка с разнообразни разходки из спокойните горски пътеки и каране на колела из пресечени местности.

 

Къщата е красиво кътче, което предлага различен тип селски туризъм по подобие на този в провансалските райони на  Италия и Франция, където в китни, малки селца, се предлага настаняване с отлични условия и обслужване. Така и в Lavanda фокусът е върху качествено преживяване и услуга на високо ниво.

 

Сградата е построена в автентичен местен стил с материали от региона – камък, глина и дърво, по традиционна за Ковачевица технология, съчетана хармонично с модерни елементи.

 

Lavanda има само 3 стаи, което е голямото предимство на мястото – няма да се озовете в пренаселен хотел, с шумно лоби и претъпкан ресторант. Стая Слънчоглед, стая Лавандула и стая Орех – дори самите им имена подсказват настроението. Всяко помещение е с уникален дизайн – модерен и в същото време свързан с традиционния облик на къщите в региона. Често дори в луксозни места за настаняване се пренебрегва комфортът на съня – тук e обърнато внимание на този важен детайл и леглата са с висококачествени матраци и спално бельо, има възможност за избор на възглавници. Баните са оборудвани с качествена козметика и луксозни хавлии. В стаите цари уют, чистота и хармония.

 

Собствениците обичат да готвят и това определено си личи по предлаганите ястия. Вечерята се приготвя от домакините и е само за гости на къщата. Предлага се домашна храна с подбрани сезонни и натурални продукти от малки местни производители. Използват се пресни билки, зеленчуци и ядливи цветя от собствена градина. Храната се поднася от усмихнати хора, които си вършат работата със сърце.

 

В околността има много горски плодове и в къщата се приготвят собствени конфитюри и ликьори. Използват се гурме рецепти с ароматни подправки, по-малко захар и нови методи при варене с цел да се запазят максимално ароматът и структурата на плодовете.

 

 

Специални издания