Кутии, кутии и пак кутии

Ирена Куртева, декоратор на сп. “Наш дом”

Януари е месец на много именни дни и поводи за празнуване и подаряване, а кутиите за прибиране на всякакви ценни, дребни неща са нужни винаги и на всеки. На бюрото, върху тоалетката, в банята и в гардероба в тях можете да си прибирате и сортирате дребните предмети. Две или три кутии с различни размери, влизащи една в друга, вършат чудесна работа за дамите ­ дори и за ароматни сухи цветя

За дами

Изборът за такъв подарък може да тръгне от стила на дамата ­ романтична, делова, с вкус към антиките, екзотиката или просто модерна. Друг подход при избора на кутии за бижута е материалът ­ дърво, метал, кожа, порцелан, мъниста, сатен, седеф. Някои предпочитат малки кутийки, други ­ големи, с множество преградки за пръстени, обеци, гривни и гердани. Трябва да познавате дамата добре и да се съобразите с нейните предпочитания, но една жена винаги би се зарадвала на красиви кутии или кутийки.

Ирена Куртева

1. Китайска бродирана кутия за бижута. Цена 35 лв. “Женда”
2. Кожен шкаф за бижута. Цена 89 лв. “Стил декор”
3. Кутия за бижута. Цена 95 лв. “Стил декор”
4. Кутия за бижута. Цена 16,50 лв. “Стил декор”
5. Английска кутия за бижута от порцелан и месинг. Цена 174 лв. “Стил декор”
6. Кутия за бижута от сатен и седеф. Цена 13,50 лв. “Стил декор”
7. Старинен сандък-тоалетка за бижута. Цена 170 лв. “Стил декор”

За господа

Винаги когато подаряваме бутилка, можем да я поднесем не просто в хартия, а в стилна кутия. Ценителите на вино биха се зарадвали на кутиите с тирбушон, специална запушалка, пръстен, за да не подлива бутилката, и спиртомер. За господата пък, които обичат пури, има кутии от специални материали, за да не пресъхват пурите. Табакерите също са добра изненада. Кожени  калъфи за пури заедно със специален нож и малко шишенце за алкохол с формата на пура са забавни глезотии за ценители.

1. Кожен калъф с нож за пури. Цена 47 лв. C’ART
2. Кожен калъф за пурa и алкохол. Цена 52 лв. C’ART
3. Табакера. Цена 26 лв. C’ART
4. Кутия за вино. Цена 18 лв. C’ART
5. Дървена кутия за вино и аксесоари. Цена 200 лв. C’ART
6. Кожена кутия за пури. Цена 437 лв. VIP SHOP
7. Кутия за пури. Цена 145 лв. Area Home style

Специални издания