Килими и още нещо

Ирена Куртева, декоратор на сп. “Наш дом”

Казват, че в една къща без килими и пердета няма уют. Идват студените дни и е време да подменим тънките памучни и бамбукови килими с вълнени и топли. Класически или модерни, те могат да бъдат съчетани със съществуващите мебели или да добавите нови аксесоари (лампи, табуретка, вази или фотьойл).

Диван двойка Jumbo –
15 120 лв. Stol

 

Килим 2.00 м/2.00 м – 1911 лв. “Евромебел”

Силни и ярки цветове

Пъстрите и ярки килими можете да съчетаете с едноцветни мебели в спокойни форми или еклектичен стил. Едноцветните килими пък вървят с по-цветни или разчупени по форма мебели. Лампа в един от цветовете на килима ще създаде акцент. Едри вази или съдове на пода също са своеобразен акцент.

 

Килим полипропилен, 1.60 м/2.30 м – 310 лв.
Carpet house

Фотьойл Versailles –
14 750 лв. Stol

Класически килими

Класическите килими от вълна и коприна са истинско богатство. Те не са така тежки, а меките отблясъци и цветове галят окото. Качеството им е удивително – те са с над един милион бода на кв. метър. Дали ще изберете класически или модерен дизайн е въпрос на вкус, но и двата избора са сполучливи. Ако мебелите ви са в тъмни цветове, биха изпъкнали добре, а ако сложите светли класически мебели, също няма да загубите и къщата ви би била светла и уютна.

 

 Килим “Тибетия” – (вълна и коприна) – 440 лв./м2.  Rossita

 

Лежанка – 5520 лв. Stol

Специални издания