Какво харесва… Паола Навоне

Паола Навоне е един от най-влиятелните интериорни и продуктови дизайнери на нашето време. Нейният характерен нетрадиционен стил е израз на неудържимо желание за творческа свобода, любопитство, непрестанно търсене, смелост да съчетава на пръв поглед несъвместими неща. Докоснала се е до почти всичко в областта на продуктовия дизайн, работила е с най-големите мебелни фирми като Cappellini, Gervasoni и Poliform, интересува се и от мода и бижута. Консултира фирми за корпоративен дизайн, създава имидж на марки, има участия във филмови продукции като дизайнер. Паола Навоне беше главно действащо лице на изложението Ambiente през февруари, като създаде впечатляваща инсталация, която представи продуктите на почти 400 италиански изложители.

 
Какво Ви вдъхновява? Светът около мен е моят нескончаем извор на вдъхновение – Хонконг, Париж, Индия, Ню Йорк, Средиземноморието… дори малкият пазар на ъгъла на улицата, на която живея. Където и да се намирам, черпя вдъхновение от всичко.
 
Ако беше възможно да се пътува във времето, къде бихте отишли? В бъдещето.
 
С кого най-много бихте искали да излезете на питие? Rei Kawakubo, основател и дизайнер на марката Comme des Garçons.
 
Какво още искате да направите в областта на дизайна? По отношение на продуктовия дизайн съм се докоснала до почти всичко. В момента бих искала да работя повече в областта на интериорния дизайн. Искам да проектирам повече хотели, може би яхта…
 
Кой е най-големият Ви грях? Че съм гурман. Обичам хубавата храна.
 
Кой момент от живота си искате да изживеете отново? Бих искала да се върна към азиатските си корени.
 
Три неща, които бихте взела със себе си на самотен остров? Моя iPad, тенджера и плавници.
 

 
Кой е любимия Ви цвят? Силно съм привлечена от студените цветове – на водата и въздуха, които нямат земен характер. Родена съм през март и съм зодия Риби. Моят елемент е водата. Синьото е любимият ми цвят. Той даже ме хипнотизира.
 
Кое изобретение е променило в най-голяма степен живота Ви? Мобилният телефон.
 
Любимото Ви произведение на изкуството? Вазата ми Picassiette, подарък от скъп приятел.
 
Как изглежда Вашият перфектен почивен ден? Да спя до късно и да плувам в морето.
 
Каква е Вашата философия? Може да се синтетизира в две думи: любопитство и простота. Всичко, което правя, произхожда от моето завладяващо, детинско любопитство, което ме кара да наблюдавам света около мен. Където и да съм, всеки ден, 24 часа в денонощието.
 
 
 

Специални издания