GROHE: Повече от 300 награди за дизайн и иновации и CO2 неутрално производство

 

 

GROHE e световен лидер в производството на цялостно обзавеждане за баня, кухненски смесители, мивки и санитарни системи. Повече от 6000 души работят за компанията, 2400 от които в Германия. От 2014 година, GROHE е част от корпорацията LIXIL Group, водещ производител на строителни материали и продукти, свързани с водата.

 

За да предложи на своите потребители истинско удоволствие от водата, марката поставя на първо място основните ценности: иновативни технологии, високо качество, ненадминат дизайн и устойчиво развитие.

 

Само през последните десет години успехът на GROHE е потвърден с повече от 300 награди за дизайн и иновации, както и поставянето на марката в класации като „Germany’s most sustainable large brands“.  GROHE е първата компания в този сектор, която печели приза от правителството на Германия  за марка с най-добрата грижа за околната среда. Списание Fortune® постави GROHE в престижната класация „Топ 50 компании, които ще променят света“.

 

Широкото продуктово портфолио на компанията обхваща различни ценови категории и дизайнерски концепции, за да гарантира, че всеки потребител ще открие точно това, което търси.

 

 

Като световен лидер в цялостните решения за баня, GROHE предлага атрактивна гама продукти, в която всички елементи си пасват идеално като форма и функционалност. Смесители, душ системи, керамика, структури за вграждане, бидета или аксесоари – може да намерите всичко необходимо на едно място.

 

За хармоничен интериор в целия дом, GROHE предлага и кухненски серии смесители, аксесоари и мивки. В модерния дом кухнята все по-често се обособява като част от всекидневната и е важно да отразява стила и предпочитанията на потребителя. GROHE позволява това, благодарение на разнообразните модели, покрития и характеристики на своите продукти.

 

Освен с красив външен вид, продуктите на GROHE впечатляват с практични и иновативни характеристики. Центърът за проучване и разработване на компанията в Хемер, Германия, непрекъснато изследва и разработва нови иновации и подходи, за да направи продуктите още по-полезни и ефективни, както за домакинството, така и за околната среда.

 

Производството също постоянно се оптимизира от гледна точка на устойчивост. От април, 2020 г., GROHE е един от първите производители в санитарната индустрия с CO2 неутрално производство. Цели 23,5 милиона пластмасови опаковъчни материали вече са спестени като част от инициативата „Less Plastic“.

 

Борбата срещу глобалния проблем с пластмасовите отпадъци е подкрепена и от една от звездите в портфолиото на компанията – GROHE Blue. Смесителят за филтрирана вода, победител в German Sustainability Award Design 2021 в категорията „Емблеми“, предлага охладена, филтрирана и по желание газирана вода направо от кухненския смесител – правейки пластмасовите бутилки излишни.

 

Brand video

 

Специални издания