Funky стил

Свежо и практично жилище на 17 квадрата под покрива

интериор Боян Костадинов, ателие boy. k.ott

снимки Григор Атанасов

 

Това кокетно, очарователно жилище, заема не повече от 17 квадрата. Свежо, уютно и практично, то изглежда дори просторно, въпреки че се намира на тавански етаж. Покривът на таванското пространство е повдигнат още преди намесата на ателие boy. k.ott. Собственикът дава пълна свобода на архитект Костадинов и той започва работа на етап груб строеж, но с присъствието на един важен детайл – видимите конструктивни греди на тавана, които до известна степен предопределят визуалното въздействие на интериора. Арх. Костадинов залага на концепцията за изчистен интериор с подчертано линеарни решения. По този начин създава впечатление за леко, отворено пространство, което звучи съвременно и в същото време по неговите думи носи леко funky чувство.

Миниатюрният апартамент се състои от едно общо помещение, което обединява зона за сядане и сън, малка кухненска мебел и трапезарна маса. Избрани са леки, прозирни мебели от метал, подчинени на идеята за линеарност, които не натоварват пространството. Тъй като мястото се отдава за краткосрочен наем, не са предвидени големи обеми за багаж.
Гамата е монохромна, мека и приятна, с акцент синьо. Работено е много с осветлението, което подсилва усещането за уют и допълва приятната атмосфера.

 

Специални издания