EUROCUCINA: Новостите в кухненското оборудване от Милано

Фабрика La Cornue, линияLa Cornue W. Съвременен,новаторски и ефектен подходкъм френския начин на живот,който сближава традиция и модерност.

текст Елена Гюмишева, интериорен дизайнер Art Court Design studio

По време на панаира в Милано тази година беше представен салон с четири експозиционни палати – Eurocucina 2016, който показа концептуалното развитие на кухнята и обособяването й като специално място в дома, където природните елементи са трансформирани в обзавеждане, символизиращо вода, огън, въздух, земя. Почти магическата лаборатория на експерименталните проучвания, включваща традиция и иновативни технологии, прави кухните мултифункционални, като ги интегрира все повече в общото пространство на дневната и трапезарията. В кухните се наблюдава динамика на пространството за складиране на сухи кухненски продукти, формиране на удобни за ползване места за ежедневна посуда, както и специални вградени в работния плот модули за отглеждане на подправки.


Фабрика Arrex Le Cucine – кухня слакирани вратички и стъклени вратив нежни тонове.
 

Всички кухненски уреди като керамични котлони, мивки, смесители и абсорбатори могат да изчезват и да се появяват, когато са нужни в островни и в разместващи се работни плотове. Колони със скрити врати, прибиращи се странично в корпуса, с механизъм за плавно затваряне и автоматично прибиране осигуряват възможност да бъдат скрити мивки, миялни, микровълнови фурни, кафе машини и други. Тази модулност на цялата система дава възможност за пълно персонализиране на желанията на клиента с множество възможности за оптимизиране на модулите.


Фабрика Lottocento, модел синдустриален шик.
 

В голяма част от модерните кухни се откриват елементи с осветление в горните шкафове, които създават впечатление за рамка на картина. Формите са изпълнени от различни материали както естествена дървесина, така и камък естествен или технически, както и различни повърхнини от метал. Съществуват дори модерни кухни изцяло с вратички от месинг. Този материал, досега популярен само за класическите модели, вече навлиза в модерните кухни като нова тенденция. Актуален материал е също сатен стомана с ефект никел и лакирани фронтове.
 
 
Фабрика Euromobil,модел Filo.

Целия материал четете в брой май 2016 г. на сп. „Наш дом”!

Специални издания