Екскурзия във Виетнам и Камбоджа

Ханой – залива Халонг – Хой Ан – Сайгон – Вин Лонг и делтата на река Меконг – Ангхор Том и Ангхор Ват (Камбоджа) – Сайгон

 
14 дни / 11 нощувки / 2 нощни полета
09 – 22 НОЕМВРИ 2015
 
 
самолетна програма, ПОТВЪРДЕНА, с водач на български език
Специални отстъпки за записвания от +3 човека до 14.09.
 
 
ПЪРВИ ДЕН: 09.11.2015 | ПОЛЕТ
Полет София-Доха-Ханой с АК Qatar Airways. Излита в 16:45ч. Каца в Доха в 22:20ч.
 
ВТОРИ ДЕН: 10.11.2015 | ХАНОЙ
Излита от Доха в 01:25ч. Каца в Ханой в 14:45ч. Трансфер към хотела и настаняване в хотел Flower Garden. Вечеря в местен ресторант. По желание възможност за посещение на Куклено шоу. Нощувка.
 
 
ТРЕТИ ДЕН: 11.11.2015 | ХАНОЙ – ЗАЛИВА ХАЛОНГ
Закуска. В 08:30ч. отпътуване през делтата на Червената Река и тучни оризови поля до залива Халонг (ок. 3 часа). В 11:30-12:15ч – пристигане на пристанище Хон Гай и лека напитка във Victory cafe. В 12:15ч. – трансфер до круизния кораб Victory Star и коктейл за „Добре Дошли”, круизен инструктаж за безопасност, настаняване в каютите. В 13:00ч. отплаване. Докато корабът се носи към залива Bai Tu Long, минавайки покрай градчетата Хон Гай, Кам Па, Оун Лагуна и островчетата „Главата на Чудовището” и „Чайника”, Вие се наслаждавате на ексклузивен обяд с морски дарове и шедьоври на виетнамската кухня. В 15:00ч. посещение на плаващия рибарски остров Vung Vieng с малки гребни лодки (1 час – гребците са местни момичета с традиционни носии), където ще имате възможност да се докоснете до бита и ежедневието на местните риболовни общности. В 16:00ч. връщане до круизния кораб Victory Star, свободно време или по желание: каякинг или шнорхелинг около кораба… В 17:00ч. корабът отплава навътре в залива. В 18:00ч. пристигане в Хо Донг Тиен. В 18:30ч. Cooking show. В 19:30ч. вечеря с ексклузивно 5-степенно меню. В 21:00ч. по желание възможност за нощен риболов. Нощувка.
 
 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 12.11.2015 | ЗАЛИВА ХАЛОНГ – ХАНОЙ – ДАНАНГ – ХОЙ АН
В 06:30ч. възможност да се насладите на изгрева над залива или да вземете участие в нашите упражнения по Тай Чи. В 07:00ч. закуска. Круизният кораб Victory Star продължава плаването си през залива Халонг, покрай красиви островчета като Trong (Барабана), Trinh Nu (Девата), Coc Ngoi (Краставата Жаба), пещерите Me Cung. В 08:00ч. пристигане в пещерата Sung Sot. Разходка из най-известната пещера в Залива Халонг. В 09:30ч. освобождаване на каютите. В 11:00ч. пристигане на пристанище и обяд. Свободно време. Трансфер до летище Ной Ба и полет до Дананг. Излита в 18:10ч. Каца в 19:30ч. Трансфер до Хой Ан, настаняване в хотел Vinh Hung Resort. Нощувка.
 
ПЕТИ ДЕН: 13.11.2015 | ХОЙ АН
Закуска. В 08:30ч. се отправяме на пешеходна обиколна на енигматичния град Хой Ан: Древен град и оживено средновековно и съвременно пристанище, пресечна точка на морските търговски пътища на Япония, Китай и Запада през 17ти и 18ти век, разположен на река Бон, на около 30 км. от гр.Дананг. Още по-назад в древността е бил търговско пристанище по време на Империята Чампа – морски кръстопът по Пътя на Коприната. Днес е жив Музей на открито, показващ архитектурни шедьоври от периода 17-19 век, отразяващи китайското, японското, португалското, френското и британско влияние в региона. Обяд в местен ресторант. Свободно време. Нощувка в Хой Ан.
 
 
ШЕСТИ ДЕН: 14.11.2015 | ХОЙ АН  ПОЧИВКА НА ПЛАЖА /БЕЗ ГИД
Закуска. Свободно време за почивка и плаж или по желание гмуркайте около някой от уникалните рифове. Нощувка.
 
СЕДМИ ДЕН: 15.11.2015 | ХОЙ АН – ДАНАНГ – ХО ШИ МИН (САЙГОН)
Закуска. В 09:30ч. напускане на хотела и трансфер до летище Дананг за полет до Хо Ши Мин. Излита в 11:10ч. Каца в 12:25ч. Трансфер до хотел Royal Saigon и настаняване за 3 нощувки. Вечеря на бонсай круиз – ще се насладите на вечеря на круиз по река Сайгон. Вечерята е акомпанирана с музика на живо и типични танци, докато корабът-дракон Bonsai плава покрай светлините на Сайгон. Вечерята включва освен типична виетнамска, още и европейска кухня, а също и коктейлите и десертите, и приключва с танци върху огън… Нощувка.
 
 
ОСМИ ДЕН: 16.11.2015 | МАЙ ТО – ДЕЛТАТА НА РЕКА МЕКОНГ
Закуска. След закуска (около 08:30ч.) отпътуване към Вин Лонг – провинция в сърцето на делтата на река Меконг. След пристигане в град Май То – сърцето на Делтата на Меконг, известен със своите оризови тераси, екскурзията продължава с круизно корабче. Първа спирка е Плаващият пазар на Кай Бе и посещение на кокосова ферма, за да се запознаем с местните занаяти и да опитаме сладки от кокос и домашно приготвен чай с мед и да се насладим на представление на живо с типичната за региона Тай Ту Музика. Обяд на остров Тан Фонг. С малки гребни лодки се придвижваме по Меконг и спираме в селца, съхранили древните култура и бит – ферми за отглеждане на пчели и орхидеи. Ще опитаме прясна медовина и вино от мед, пресни тропически плодове. Посещение на пагодата Вин Транг и спиране за кратко на бреговете на Тиан Джан. Връщане в Сайгон към 18:30ч. Нощувка.
 
 
ДЕВЕТИ ДЕН: 17.11.2015 | ХО ШИ МИН (САЙГОН)
Закуска. В 08:30ч. започва полудневна обиколка на град Хо Ши Мин, разположен северно от делтата на река Меконг. Някогашният Сайгон е най-големият град във Виетнам, културен, търговски и туристически център, наричан често „Перлата на Изтока”. Обиколката включва: Двореца на Обединението, екзотичния пазар Бен Тан, Катедралата, Сградата на Пощата, проектирана от Густав Айфел, фото стоп в Президентския Дворец, посещение на Военния музей. Обяд в местен ресторант. Продължаваме с Пагодата Лам, Пагодата Тиен Хау – една от най-старите пагоди извън Китай, Чолон /Китайския Квартал/. Обиколката приключва около 16:30ч. в хотела. Свободно време. Нощувка.
 
ДЕСЕТИ ДЕН: 18.11.2015 | ХО ШИ МИН (САЙГОН) – СИЕМ РИЙП
Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до летището за полет до Сием Рийп, Камбоджа. Излита в 16:30ч., каца в 17:30ч. Трансфер и настаняване в хотел Saem Siem Reap Hotel. Вашето запознанство със столицата и най-големия религиозен комплекс на кхмерите започва с шоу с вечеря – представление на живо с традиционните кхмерски танци апсара. Нощувка.
 
 
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 19.11.2015 | СИЕМ РИЙП
Закуска. Целодневна екскурзия до великия град Ангхор Том (12в) и Храмовете. Обиколката започва с Южната Порта и Храмът Баюн, обграден с 54 кули и декориран с 216 усмихнати лица на Авалокитешвара, строен през 12ти век. Той е енигматичен символ и на Ангхор Ват, и на Камбоджа. Екскурзията продължава с храма Бафуон, наподобяващ митичната планина Меру, Терасата на Слоновете – тераса за аудиенции и празненства, Терасата на Прокажения, Томанон – малък храм запазен в много добро състояние, живописния храм Та Пром, обрамчен с вековни смокинови дървета, придаващи му мистична и тайнствена атмосфера (корените на вековните дървета са прорастнали в огромните каменни блокове на храма, придаващи допълнителна атмосфера на минало и забрава). Храмът бил построен от крал Джаяварман VII в памет на майка му. Фонтанът Ний Пийн, представляващ хималайското планинско езеро, храмът Та Сом (12 в) – най-отдалечения храм и последният храм, строен от крал Джаяварман VII, храмът Preah Khan – класически кхмерски шедьовър.
След обяд – посещение на Великия Ангхор Ват – едно от Седемте Чудеса на Света, строен по време на абсолютния възход на кхмерската империя – 12ти век, като Храм и Мавзолей на крал Суряварман II. Ангхор Ват е най-добре запазеният кхмерски храм, с основна кула и четири заобикалящи я по-малки кули, като централната и най-висока кула представлява свещената за хиндуизма планина Меру – дом на Бог Вишну. Храмовият комплекс на Ангхор Ват покрива площ от 1025 хектара, с двукилометрови обиколни стени с огромни барелефи. Късния следобед – посещение на най-стария храм в комплекса – строения през 9ти век от крал Яковарман I храм Пном Бакхенг и на Новия Храм – стъклена ступа в памет на загиналите от червените кхмери. Вечеря в битов ресторант. Свободно време на нощния пазар. Нощувка.
 
 
ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 20.11.2015 | СИЕМ РИЙП – ХО ЧИ МИН (САЙГОН)
Закуска. Пътуваме на юг през традиционните кхмерски селца, мини круиз с корабче по езерото Тонле Сап (1 час), по време на който ще се докоснете до живота на езерните жители, чиито къщи, пазари, болници и училища са наколни постройки, ще видите как учениците се придвижват до наколните училища с малки гребни лодки, ще плавате през наводнени мангрови гори, естествено обиталище на стотици видове водолюбиви птици. В 15:00ч трансфер до летище. Полет Сием Рийп – Сайгон. Излита в 18:20ч. Каца в 19:25ч. Вечеря в битов ресторант. Трансфер до хотел Royal Saigon Hotel и настаняване. Нощувка.
 
ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 21.11.2015 | САЙГОН – ДОХА
Закуска. В 12:00ч. освобождаване на стаите. Свободно време до 16:00ч. Трансфер до летище. Полет Сайгон-Доха на АК Qatar Airways. Излита в 19:00ч. Каца в 23:25ч.
 
ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 22.11.2015 | ПОЛЕТ
Следващ полет Доха-София. Излита от Доха в 07:35ч. Каца в София в 11:40ч.
 
Цялата оферта вижте ТУК
 
Екскурзията се организира от Александър Тур
 

Специални издания